Vrouwen 23-05-2017

Vrijdag 19 mei speelde vrouwen 1 tegen Telstar in het Rabobank IJmond Stadion. De heenwedstrijd werd met 3-0 gewonnen in Groesbeek. Het verschil op de ranglijst tussen Achilles’29 en PEC Zwolle bedroeg voorafgaand aan dit duel 3 punten. Dus was het van belang dat er punten werden gepakt tegen Telstar.

De wedstrijd begon gunstig voor Achilles’29 en de vrouwen kwamen binnen 4 minuten al op voorsprong. Romy van Oorschot werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en de scheidsrechter wees naar de penaltystip. Aanvoerster Kika van Es ging achter de bal staan en was trefzeker. 0-1; een goed begin van de wedstrijd. Vanaf dat moment probeerde Telstar meer druk te zetten op de verdediging van Achilles’29. Katja Snoeijs was dan ook niet veel later op weg naar de 1-1, maar stuitte op Renate Verhoeven. In de 23e minuut viel alsnog de 1-1. Uit een corner van Telstar komt de bal via het hoofd van Sanne van der Velden in het doel van Achilles’29 terecht.
Waar Verhoeven opnieuw Achilles’29 op de been houdt, na de inzet van Babiche Roof, valt niet veel later alsnog de 2-1. Kort voor rust is het Linda Bakker die Telstar op voorsprong zet.

Na de rust is de eerste kans voor Achilles ’29. Het geplaatste schot van Melanie Bross eindigt op de lat waardoor de stand 2-1 blijft. Achilles’29 blijft druk zetten en probeert kansen te creëren. Echter, valt het doelpunt aan de andere kant. Topscoorder Katja Snoeijs is ook deze wedstrijd trefzeker. Zij brengt met haar schot in de lange hoek de stand op 3-1.
In de 62e minuut is het zwak uitverdedigen van Achilles’29 waardoor Caroline Verleg de bal kan binnenschieten; 4-1. Dit is ook de eindstand van dit duel.

Vrijdag 26 mei speelt Achilles’29 haar laatste wedstrijd van dit seizoen tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark De Heikant. Een spannende wedstrijd tussen de huidige nummers 7 en 8 van de ranglijst.

Doelpuntenmaakster: Kika van Es

Opstelling Achilles’29: Verhoeven, Verspaget, van Es (van der Laan), Schellekens, Bross, Derks, Rijks, ter Maat, van Oorschot, Kersten en Hopmans.