Vrouwen 11-05-2017

Plan Nederland, een internationale ontwikkelingsorganisatie zet zich in voor gelijke kansen en rechten van meiden en jongens wereldwijd. La League is een initiatief van Plan Nederland en zet meidenvoetbal in de schijnwerpers en geeft een podium aan alle voetballende meiden en hun supporters. Het doel van de organisatie is om het meidenvoetbal naar een hoger niveau te brengen. Niet alleen als sport maar via La League ook als een beweging. Om zo ongelijkheid tussen jongens en meiden tegen te gaan in Nederland en ontwikkelingslanden.
In samenwerking met onder andere SportsGen, Eredivisie Vrouwen en het Olympisch Stadion organiseert La League verschillende events in heel Nederland.
Bekijk hier de website van La League.

Gistermiddag was het event op het Cruyff Court in Nijmegen waar ook de vrouwen van Achilles’29 aanwezig waren. Met meer dan 50 deelneemsters was dit een groot succes en waren er veel meiden hun voetbaltalententen lieten zien aan het publiek. Namens Achilles’29 waren de volgende speelsters aanwezig; Michelle van der Laan, Amber Mutsaers, Beau Rijks, Joy Kersten, Yvette Derks, Margaritha de Groot en Jody Schellekens om de deelneemsters aan te moedigen en te ondersteunen. De coaches Yes-r en Rocky waren ook in Nijmegen om de beste speelsters te selecteren voor de grote finale in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Het volgende event waar Achilles’29 aan meewerkt vindt plaats op 3 juni op Sportpark De Heikant. Ben jij een meisje en wil jij meedoen en je talent laten zien? Meld je dan nu aan en maak kans op de grote finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Om je aan te melden klik hier.
Het is dus ook van belang dat er veel publiek is om de meiden te steunen tijdens dit event. Dus kom op 3 juni ook als supporter naar Sportpark De Heikant en support de meiden!