Vrouwen 11-09-2017

Vrijdagavond stond de eerste thuiswedstrijd voor onze vrouwen op het programma tegen de nieuwkomer Excelsior/Barendrecht. De ploeg van Robert de Pauw ging er met de winst vandoor door met 4-2 te winnen in eigen huis!

Door goed doorjagen van Van Lieshout liet de keepster van Excelsior/Barendrecht 2 keer de bal los waarna Van Lieshout de bal goed kon terugleggen op Cobussen die de bal zonder moeite inschoot. Al snel stond er dus al 1-0 op het scorebord. Niet veel later schoot Beau Rijks de bal vanuit een corner tegen het net. Helaas ging Achilles’29 niet met 2-0 de rust in, want na een slordige opbouw van de ploeg uit Groesbeek schoot Van de Ven de bal via een medespeler in de goal.

In de tweede helft begon Achilles’29 met volle druk vooruit. Na een goede actie en voorzet van Kersten schoot aanvoerder Yvette Derks de bal in het doel. In de 60e minuut maakte Bonita Theunissen haar rentree na een langdurige knieblessure. Ze was meteen gevaarlijk, maar wist helaas nog niet te scoren. Door miscommunicatie tussen de verdediger en keeper van Achilles’29 wist De Breij de bal makkelijk in te koppen en bracht zij de spanning terug in de wedstrijd. Met nog 20 minuten te spelen hielden de Rotterdammers de druk naar voren, maar wisten de stand niet meer gelijk te brengen. Van der Laan bracht de rust terug in de ploeg door in de 80e minuut met een mooie kopbal te scoren. Achilles’29 speelde de wedstrijd rustig uit en haalde de eerste drie punten binnen.

Aankomende week spelen onze vrouwen geen competitiwedstrijde. Dinsdag 12 september is er een oefenwedstrijd uit tegen VDZ om 19:00. We zien u graag verschijnen op sportpark ’t Cranevelt!

Scoreverloop:
1-0 Cobussen
2-0 Rijks
2-1 Van de Ven
3-1 Derks
3-2 De Breij
4-2 Van der Laan

Opstelling Achilles’29: Adan, Verspaget (75. Van der Laan), Mutsaerts, Derks, Bross, Kersten, Van Lieshout (89. Schellekens), Rijks, ter Maat, Cobussen (60. Theunissen), Hopmans.

Opstelling Excelsior/Barendrecht: Van Houtven, Bruijs, Bos, Nieuwland, Versluis, Hendriks, Van de Ven, Ijzerman, Luijks, De Smit (62. Amani), De Breij.