Vrouwen 05-09-2017

Afgelopen zondagmiddag speelden onze vrouwen tegen Ajax op sportpark de Toekomst. Ruim 1000 toeschouwers zagen dat Ajax het moeilijk had tegen de ploeg uit Groesbeek. In de basis bij Ajax stonden maar liefst 5 oranje leeuwinnen die afgelopen zomer het EK hebben gewonnen.

In 1e helft kreeg Ajax 1 grote kans door een kopbal van Desiree van Lunteren die na goed keeperswerk van Jade Adan uit de lucht werd geplukt. De ploeg van debuterend coach Robert de Pauw stond goed georganiseerd en Ajax had moeite met deze organisatie te slechten.

In de 2e helft hanteerde de ploeg van de Pauw de zelfde speelwijze. In de 64e minuut kwamen de Amsterdammers op 1-0 voorsprong door Liza van der Most. het schot werd door een speelster van Achilles’29 van richting veranderd, waardoor Adan kansloos was. In de 81e minuut kreeg Ajax een penalty door een overtreding van Melissa Evers in het strafschopgebied. Aanvoerster Desiree van Lunteren faalde niet 2-0.

De ploeg uit Groesbeek kreeg na afloop van meerdere kanten complimenten, onder andere van bondscoach Sarina Wiegman die ook bij de wedstrijd aanwezig was.  De volgende wedstrijd wordt op vrijdag 8 september om half 8 gespeeld tegen nieuwkomer Excelsior/ Barendrecht.

Opstelling Achilles’29: Adan, Hopmans, Rijks, Evers (80e Rood), Derks, Mutsaerts, Kersten (85e Blankenstein), Bross, Cobussen (80e Schellekens), van Lieshout (60e van der Laan).