Vrouwen 30-05-2017

Vrijdag 26 mei speelde Achilles’29 vrouwen 1 haar laatste (thuis)wedstrijd van dit seizoen tegen PEC Zwolle. Achilles’29 trof PEC Zwolle dit seizoen vier keer eerder waarbij er maar liefst drie keer werd gewonnen. Het team was er dan ook op gebrand om opnieuw punten te pakken en de vertrekkende staf een passend afscheidscadeau te geven.

Vanaf de eerste minuut is het vrijwel eenrichtingsverkeer. Achilles’29 speelt fel, wint de duels en komt met mooie combinaties gevaarlijk voor de goal van PEC Zwolle. De eerste kans van de wedstrijd is dan ook voor Achilles’29. In de 4e minuut zet Derks met een mooie pass Bross vrij voor de goal van PEC Zwolle. Tang zorgt er echter voor dat PEC Zwolle geen snelle tegengoal krijgt. Achilles’29 blijft aanvallen en krijgen opnieuw via Bross en Schellekens tot twee maal toe grote kansen. Ook van Es kan haar uitstekende spel niet belonen met een doelpunt. Haar schot in de lange hoek, na een steekpass van Derks, wordt opnieuw geblokt door Tang. Beide teams gaan de kleedkamers in met een 0-0 ruststand.

Na de rust is opnieuw de eerste kans voor Achilles’29. Het schot van Schellekens zeilt over de kruising heen. PEC Zwolle begint meer druk te zetten en krijgt meer grip op de wedstrijd. Dit zorgt er voor dat Achilles’29 in de 65e minuut op achterstand komt. Doejaarden kan alleen op Verhoeven af en de 0-1 binnen schieten. Van der Laan neemt daarna de rol van spits op zich en ook Derks en van Es worden door trainster Judith Thijssen doorgeschoven naar voren. Met 4 minuten extra speeltijd is het alles of niets voor Achilles’29 en hopen dat de bal goed valt. En dat gebeurt. Het is de 93e minuut als de bal voor van der Laan stuitert. Zij bedenkt zich geen moment en haalt uit. Met een heerlijke volley belandt de bal dan eindelijk in het doel van PEC Zwolle. Achilles’29 is gretig en blijft in de laatste minuut de bal naar voren pompen. Van der Laan wordt opnieuw aangespeeld en brengt de stand in de 94e minuut op een verdiende 2-1 voorsprong. Dit is ook direct de eindstand. Wat een wedstrijd en vooral, wat een slotfase! Achilles ’29 vrouwen 1 wint van PEC Zwolle en sluit het eerste jaar in de Eredivisie af met een overwinning.

Wij bedanken de supporters voor hun steun het afgelopen seizoen en hopen iedereen volgend seizoen weer terug te zien op De Heikant.

Doelpuntenmaakster: Michelle van der Laan (2x)

Opstelling Achilles’29: Verhoeven (85. Bosch), Verspaget, van der Laan, van Es, Schellekens, Bross, Derks, Cobussen (71. van Oorschot), Rijks, ter Maat, Kersten.