Vrouwen 17-05-2017

Vrijdag 12 mei speelde Vrouwen 1 opnieuw tegen sc Heerenveen in de vierde ronde van de play-offs.
De wedstrijd vond, door festiviteiten op Sportpark De Heikant, plaats op het sportpark van de Groesbeekse Boys. Beide teams en supporters zijn hier goed ontvangen, dank hiervoor!

Op 5 mei werd in Heerenveen met 5-0 verloren en voor de stand op de ranglijst was het van belang dat de drie punten in Groesbeek bleven.

De eerste twintig minuten heeft sc Heerenveen het meeste balbezit en komt het een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Achilles ’29. Toch is de eerste grote kans van de wedstrijd voor Melanie Bross, maar het resulteert niet in de openingstreffer van dit duel. Na deze poging voert sc Heerenveen de druk op en gaat het feller de duels in. In de 22ste minuut komt sc Heerenveen op voorsprong via een doelpunt van Simone Kets. Via een geplaatst schot is Renate Verhoeven kansloos op deze inzet. 10 minuten later verdubbelt sc Heerenveen de voorsprong via Hoekstra na een vloeiend lopende aanval. Vlak voor rust scoort Nena Hopmans bijna de aansluitingstreffer. De keepster van sc Heerenveen moet zich inspannen maar weet het schot net over het doel heen te tikken.

Ook in de tweede helft zijn de eerste twintig minuten voor sc Heerenveen. Dankzij 3 goede reddingen van Renate Verhoeven blijft Achilles’29 in de wedstrijd. De wedstrijd gaat daarna gelijk op en in de 75ste minuut vindt Achilles’29 dan ook de aansluitingstreffer. Jody Schellekens zorgt voor de 1-2 na een schitterende vrije trap van Yvette Derks. Lang kan Achilles hier niet van genieten want nog geen vijf minuten later is het opnieuw Simone Kets die scoort namens sc Heerenveen. Eindstand: 1-3

Vrijdag 19 mei speelt Achilles ’29 tegen Telstar. De wedstrijd wordt om 19:30 uur gespeeld in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-zuid.