Vrouwen 25-09-2017

Afgelopen vrijdag stond na een interlandperiode de derde competitiewedstrijd op het programma voor onze vrouwen. De reis ging naar het hoge noorden waar Heerenveen te wachten stond.

In de eerste helft had Achilles’29 veel balbezit en creëerde een aantal goede kansen die helaas niets opleverden. Na 45 minuten te hebben gespeeld stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.

De eerste 10 minuten van de tweede helft zag er precies hetzelfde uit als de eerste helft, maar het bleef 0-0. In de 56e minuut kwam Heerenveen totaal onverwacht op een 1-0 voorsprong door een uitbraak waaruit Schra het net wist te vinden. Helaas wist Achilles’29 de stand niet meer gelijk de brengen. Doordat de vrouwen uit Groesbeek met volle druk vooruit gingen spelen scoorde Heerenveen nog tweemaal. Tegen de verhoudingen in bleven de punten dus in Heerenveen.

Aankomende vrijdag staat de tweede thuiswedstrijd op het programma tegen PSV. Kaarten zijn te koop via achilles29.nl/tickets of a.s. vrijdag aan de kassa.

Scoreverloop:

56’ 1-0 Schra
88’ 2-0 Kalma
92’ 3-0 Kalma

Opstelling Achilles’29: Adan, Evers, Mutsaerts (77. Verspaget) , Derks, Bross, Kersten, v. Lieshout, Rijks, ter Maat, Hopmans, van der Laan.
Opstelling Heerenveen: Kokhuis, Huls, Verleg, Meijerink, Kalma, van den Heuvel, Schra, Douma, Strik, Venema, Hoekstra.