Vrouwen 10-05-2017

Op vrijdag 5 mei speelde onze vrouwen tegen sc Heerenveen op sportpark Skoatterwâld de derde ronde van de play-offs. In de reguliere competitie werd er al met 5-0 gewonnen van sc Heerenveen. Ondanks het wegvallen van een aantal basisspeelsters door blessures was dit hetzelfde doel voor die avond; de punten meenemen naar Groesbeek!

Echter was het vanaf het begin van de wedstrijd rommelig aan de kant van Achilles’29. Achilles’29 was afwachtend en daardoor kon sc Heerenveen druk zetten op de defensie. In de 6e minuut kwam sc Heerenveen via Jassina Blom op een 1-0 voorsprong. Meteen daarna werd Achilles’29 gevaarlijk en schoot Joy Kersten met een heerlijke volley op de goal van sc Heerenveen. Helaas kon keepster Venema deze inzet nog met moeite keren. Achilles’29 begon meer druk te zetten en terwijl de 1-1 in de lucht hing viel het doelpunt aan de andere kant. Simone Kets scoorde kort voor de rust de 2-0. Vlak daarna maakte Amber Verspaget een lichte overtreding waardoor zij, tot ieders verbazing, haar tweede gele kaart ontving. Dit betekende dat Achilles’29 nog ruim 50 minuten moest spelen met maar 10 speelsters.

Desondanks begon Achilles’29 fel aan de tweede helft. Er moest een 2-0 achterstand worden weggewerkt en dus er werd jacht gemaakt op de aansluitingstreffer. In de 56e minuut was Melanie Bross dicht bij die aansluitingstreffer met een geplaatste vrije trap richting de kruising. Opnieuw stond keepster Venema in de weg voor Achilles’29. In de counter was het opnieuw Simone Kets die trefzeker was voor sc Heerenveen. Achilles’29 herpakte zich hierna en lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Tot de 85ste minuut bleef het 3-0 in Heerenveen. Daarna ging het snel. Eerst scoorde Elze Huls de 4-0 en vervolgens kreeg sc Heerenveen een penalty toegewezen. In eerste instantie keert Renate Verhoeven de penalty maar de scheidsrechter beslist dat de penalty opnieuw moet worden genomen. Deze keer vindt sc Heerenveen wel het net. Eindstand: 5-0.

Vrijdag 12 mei speelt Achilles ’29 opnieuw tegen sc Heerenveen.

LET OP! Deze wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van de Groesbeekse Boys (Sint Antoniusweg 11, te Groesbeek).