Jeugd 01-06-2016

Geheel binnen de lijn van de ambitie van Achilles’29 heeft de club in de afgelopen jaren keihard gewerkt om de status Regionale Jeugdopleiding (RJO) te verkrijgen. Vandaag heeft het bondsbestuur van de KNVB besloten deze status aan Achilles’29 toe te kennen.

Om als gecertificeerde opleiding te kunnen werken moet de opleiding voldoen aan de kwaliteitseisen zoals die zijn vastgelegd in het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB. Voor Achilles’29 waren er in het afgelopen seizoen twee audits aan de orde die beide positief beoordeeld zijn. Met de RJO-status heeft Achilles een gelijkwaardig niveau als andere betaald voetbalorganisaties.

De RJO staat bij Achilles’29 onder leiding van hoofdtrainer Eric Meijers en oud-speler Dominique Scholten. Zij worden ondersteund door een team van gediplomeerde trainers en begeleiders die er samen voor zorgen dat spelers zich niet alleen kunnen ontwikkelen in hun voetbalvaardigheden, maar ook op allerlei andere terreinen, zoals hun mentale weerbaarheid en fysieke en psychologische ontwikkeling.

Achilles’29 verwacht komend seizoen met 23 jeugdteams te starten aan de competitie. 8 teams hiervan spelen binnen de RJO.