25-04-2015

Een gehavend Achilles’29 kon het niet bolwerken tegen De Graafschap. De Achterhoekers deden met een 3-1-overwinning prima zaken in de strijd om de play-offs te halen. Achilles daarentegen zakte een plaats op de ranglijst door de winst van Helmond Sport. Dat is de tegenstander van de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Het zou mooi zijn als daar weer overheen geklommen kon worden.

Ondanks de geïmproviseerde opstelling begonnen de Groesbekers op een sfeervolle Heikant niet onaardig aan het duel. Er werden enkele corners geforceerd, maar in de afwerking ontbrak finesse. Aan de andere kant ging het bij de eerste de beste doelpoging meteen mis: doelman Leon ter Wielen verkeek zich op een vrije trap van Karim Tarfi: 0-1. Hierna deelden de gasten de gehele eerste helft de lakens uit. Na een fraaie combinatieaanval stond Ter Wielen nu wel zijn mannetje bij de poging van Vlatko Lazič. Na een half uur werd het overwicht ook in doelpunten verzilverd. Caner Cavlan crosste prachtig over de gehele breedte naar Jerry van Ewijk, die in de aanname Tim Verhoeven meteen passeerde en vervolgens perfect voorlegde op Vincent Vermeij: 0-2. Dat was ook de ruststand.

Na de thee kwam Achilles herboren uit de kleedkamers. De Graafschap werd onder druk gezet en dat resulteerde een de aansluitingstreffer van Frank Wiafe na een voorzet van Freek Thoone: 1-2. De thuisploeg ging nu door Wiafe werd teruggefloten door buitenspel en Levi Raja Boean kreeg geen strafschop na aantikken door een Graafschapspeler. Net als tegen RKC ging even later aan de overzijde voor een vergelijkbaar vergrijp van Kursad Sürmeli jegens Caner Cavlan de bal aan de overzijde wel op de stip. Jerry van Ewijk voltrok het vonnis: 1-3 (67.). Deze tegenslag kwam Achilles niet meer te boven. De gRaafschap speelde de wedstrijd gecontroleerd uit.

Opstellingen:

De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan (75. Lion Kaak); Karim Tarfi, Edwin Linssen, Kristopher Vida, Vlatko Lazič; Vincent Vermeij (71. Tim Janssen), Jerry van Ewijk.

Achilles’29: Leon ter Wielen; Kursad Sürmeli, Steven Edwards, Migiel Zeller, Tim Verhoeven; Levi Raja Boean, Twan Smits (76. Esmat Shanwary), Jop van Steen; Frank Wiafe; Rutger Worm, Freek Thoone.