21-02-2017

Het Achilles’29 zondag 1 team heeft in de laatste 2 wedstrijden voor de carnaval drie uit zes punten gepakt. Eerst werd er gewonnen van laagvlieger SV Heumen om een week later nipt te verliezen van Brakkenstein dat koploper is in de 4de klasse E Oost.

Tegen het laaggeklasseerde Heumen wisten de witzwarten van manager Kasper Vullings dat er gewonnen moest worden om aansluiting te houden met de subtop. De weken ervoor werd er namelijk verloren van Eendracht’30 en Ewijk waardoor Achilles gedaald was op de ranglijst. Nadat het hoofdveld van de Heikant sneeuwvrij was gemaakt kwam die winst er ondanks een weinig hoogstaande wedstrijd. Voor de thee was Achilles’29 de bovenliggende partij maar enkel een kopbal van Maarten van den Bund werd tot doelpunt gepromoveerd. Verder moest Randy Kersten al na een half uur invallen voor de geblesseerde Robin Beekers.

Na de rust eenzelfde spelbeeld en via eerdergenoemde invaller Randy Kersten werd de voorsprong verdubbeld. Een prima actie waar enkele Heumense verdedigers werden uitgekapt werd met een droge knal afgemaakt: 2-0. Na de tweede goal voor de witzwarten kropen de gasten meer uit hun schulp en werd de weg naar de goal van keeper Paul Derks gevonden. Heumen-invaller Vince Hoogakker combineerde en rondde af waardoor de aansluitingstreffer een feit was. Spannend werd het echter niet meer want na goed doorzetten van Gijs Müskens rondde Marvin Heijmans in twee keer af en zette daarmee de eindstand op het bord: 3-1.

Een broodnodige overwinning voor Achilles’29 ZO1 want een week later wachtte in Brakkenstein de gelijknamige club die fier aan kop staat in de 4de klasse E Oost. In Nijmegen kwam een gehavend Achilles’29 aan de aftrap door diverse blessures en gevreesd werd voor een lastige wedstrijd. Uiteindelijk viel het resultaat tegen maar Achilles’29 liet zien aardig mee te kunnen komen met de koploper. Met name in de eerste helft hadden de witzwarten hun geelzwarte tegenstanders prima in de tang en kreeg het zelfs de grootste kans van het eerste bedrijf. Linksmidden Gijs Müskens ontsnapte en bekroonde bijna een mooie actie, helaas stond zijn vizier niet op scherp en ging het leer voorlangs.

In de tweede helft vond Brakkenstein het genoeg en werd langzaamaan de druk op het Groesbeekse doel opgevoerd. Nadat Paul Derks een vrije trap uit de korte hoek sloeg en een bal via de lat er niet in ging sloeg Brakkenstein toe. Na een doorbraak op de rechterflank werd de bal gegeven aan Rick van Eijk die simpel binnentikte: 1-0. Een goal met een buitenspelluchtje want assistent-scheidsrechter Marvin van Tent vlagde voor offside, maar dienstdoende scheidsrechter ten Berge negeerde zijn assistent compleet. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Achilles’29 nog een grote mogelijkheid op een punt toen er nog een vrije trap mocht worden genomen op de zestien. Ten Berge zette de muur echter op 6 meter waardoor de vrije trap van Sander Willems geen kans had en in de muur strandde.

Verlies dus want na het laatste signaal stond er in Brakkenstein een 1-0 eindstand op het bord en gezien de tweede helft was dat terecht. Op basis van de gehavende selectie en de aardige eerste helft was een punt echter een mooie beloning geweest voor het strijdvaardige Achilles’29. De komende twee zondagen is Achilles’29 vrij en kan het lekker carnaval gaan vieren in het Keulen van Gelderland. Op zondag 12 maart vervolgen de witzwarten de competitie weer met een thuiswedstrijd op de Heikant tegen Niftrik, rest ons u een mooie carnaval te wensen: ALAAF!

Opstelling Achilles’29-Heumen: Paul Derks; Maarten van den Bund, Jop Derks, Keanu Loeffen, Daan Gijsbers; Frans Derks, Wout Lamers, Max Vullings, Gijs Müskens; Marvin Heijmans, Robin Beekers (33. Randy Kersten)

Opstelling Brakkenstein-Achilles’29: Paul Derks; Max Vullings, Jop Derks, Keanu Loeffen, Sam Derks; Sander Willems, Frans Derks, Gijs Müskens (70. Ghandy Mikary), Wout Lamers; Randy Kersten, Marvin Heijmans