21-09-2015

Achilles’29 is het even kwijt. Tegen FC Den Bosch ontbrak de finesse om het hen echt moeilijk te maken. Jammer was natuurlijk, dat nadat de gasten enkele mooie kansen om zeep hadden geholpen, wederom net als tegen Sparta door een eigen doelpunt op voorsprong kwamen. Bovendien werd een treffer van Mehmet Dingil wegens buitenspel afgekeurd. Daardoor bleef het bij die ene goal en verloor Achilles voor de derde keer op rij. Komende week volgt het bekerduel tegen Fortuna Sittard, waarna een vrij weekend volgt vanwege het ongelijke aantal clubs in de Jupiler League.

FC Den Bosch was van acquit af scherper in de duels en creëerde vanaf de linkervleugel diverse kansen. Mischa Boelens had geen vat op Furhgill Zeldenrust. Hij stelde Arda Havar en Jordy Thomassen in de gelegenheid te scoren maar zij faalden of vonden doelman Leon ter Wielen op hun weg. Achilles probeerde het via Boy van de Beek, maar het vervolg van Brian Boogers was niet zuiver genoeg. Doelman Kees Heemskerk tikte een goede vrije trap van Van de Beek over. Aan de andere kant profiteerde Furhgill Zeldenrust van balverloes van Joey Dekkers, maar Migiel Zeller blokte zijn inzet prima. Zo leek het op een ruststand van 0-0 te gaan, maar even van te voren werkte Kenny Elders een voorzet van Malcolm Esaja in eigen doel: 0-1. Als Hielke Penterman in de blessuretijd een vrije trap van Boy van de Beek iets meer had kunnen raken was het met de rust toch nog gelijk geweest.

Met twee wissels (Kursad Sürmeli en Eef van Riel voor Levi Raja Boean en Joey Dekkers) probeerde Eric Meijers zijn ploeg nieuwe impulsen te geven. Achilles was aanvallender dan FC Den Bosch, dat rustig afwachtte en fysiek de wedstrijd bleef beheersen. Mehmet Dingil kopte uit een corner van Eef van Riel net over en leek halverwege de Groesbekers op gelijke hoogte te brengen, toen hij de rebound van een vrije trap raak kopte, maar Brian Boogers voor buitenspel werd afgevlagd. Daarna spreidde de Heikantbewoners wel wilskracht ten toon, maar ook nu ontbrak de zuiverheid en cerativiteit. Aan de andere kant raakte Malcolm Esajas voor FC Den Bosch nog de bovenkant van de lat en verder bleven de gasten overeind en trokken de driepunter over de streep.

Opstellingen:

FC Den Bosch: Kees Heemskerk; Daan Disveld, Tim Hofstede, Dalian Maatsen, Ayrton Statie; Paul Beekmans, Arda Havar (65. Slivka Vykintas), Niek Vossenbelt (71. Maarten Boddaert); Malcolm Esajas, Jordy Thomassen (88. Denis Pozder), Furhgill Zeldenrust.

Achilles’29: Leon ter Wielen; Mischa Boelens (74. Omid Popalzaij), Mehmet Dingil, Migiel Zeller, Kenny Elders; Levi Raja Boean (46. Eef van Riel), Joey Dekkers (46. Kursad Sürmeli), Jop van Steen; Boy van de Beek; Brian Boogers, Hielke Penterman.