09-04-2016

In Volendam koesterde Achilles het eerste punt sinds zes wedstrijden. In het Krasstadion werd ook nog eens de nul gehouden, waardoor er dit seizoen in de duels tussen de muziekdorpen in tegenstelling tot voorgaande jaren helemaal niet gescoord werd. Het is dit weekend een dubbel programma in de Jupiler League en maandag 11 april is er al weer een wedstrijd: thuis tegen Helmond Sport om 20.00 uur.

Zoals gezegd moesten de witzwarten een keer het tij van verliezen keren. Vanwege diverse redenen koos Eric Meijers ten opzichte van vorige week voor Barry Beijer, Boy van de Beek en Omid Popalzay. Achilles had in de eerste helft weinig in te brengen, maar hield de zaak zij met wat fortuin achterin gesloten. Dat mocht aan Volendam zijde Dylan Mertens zich aanrekenen, want hij verprutste al na zeven minuten een vrije schietkans en zag na 25 minuten opnieuw de openingstreffer in rook opgaan, want hij schoot uit een corner op de paal. Daarna was de wedstrijd niet echt spectaculair, want Achilles verdedigde compact. Daardoor kwam Volendam nauwelijks tot kansen. Pas net voor rust kregen de gasten de eerste serieuze mogelijkheid. Het schot van aanvoerder Thijs Hendriks werd alleen geblokt.

Achilles begon vervolgens goed aan de tweede helft. De doelpogingen bestonden vooral uit enkele venijnige afstandsschoten. De inzet van Kürsad Sürmeli ging net naast, Joey Dekkers schoot op de vuisten van doelman Hobie Verhulst. Daarna kreeg Mertens weer kansen om Volendam op voorsprong te zetten, maar de aanvallende middenvelder had het deze avond niet, want hij schoot voor open doel over en stuitte in de slotfase op doelman Leon ter Wielen. Mede hierdoor wist Achilles voor het eerst in zes wedstrijden een punt over de streep te trekken.

Opstellingen:

FC Volendam: Hobie Verhulst –Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten – Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Dylan Mertens, Hilal Ben Moussa (87. Soufiane Laghmouchi) – Elson Hooi (78. Kevi van Kippersluis), Bert Steltenpool (57. Jordy Hilterman), Gyliano van Velzen.

Achilles’29: Leon ter Wielen – Mehmet Dingil, Barry Beijer, Migiel Zeller, Jop van Steen – Boy van de Beek, Kursad Sürmeli, Brian Boogers, Joey Dekkers (82. Nicky van de Groes) – Thijs Hendriks, Omid Popalzay.