04-10-2015

Bijna was Achilles’29 weer naar de hogere regionen van de Jupiler-League opgestoomd. Echter men kon het goede spel van het eerste deel van het duel met Jong PSV in Eindhoven na de verdiende voorsprong niet doortrekken. De beloften van de Brabanders legden steeds meer gewicht in de schaal, zodat vriend en vijand tevreden kon zijn met het 1-1-gelijkspel. De Groesbekers kenden na drie nederlagen toch een opkikker en eindigden de eerste periode op een keurige negende plaats. Na het interlandweekend komt topclub NAC uit Breda naar de Heikant. Dat belooft op zondag 18 oktober een mooi spektakel te worden. Kaarten voor deze wedstrijd moeten zoveel mogelijk in de voorverkoop aangeschaft worden.

Het eerste kwartier was er een van aftasten. Hielke Penterman kreeg na van geknoei achterin bij Jong PSV een mogelijkheid, maar wist deze niet te verzilveren. Achilles kwam nauwelijks in de problemen en naarmate de strijd vorderde kwam men beter in de wedstrijd. Jong PSV liet zich ook niet onbetuigd em zag een schot van Moussa Sanoh net naast gaan. Mehmet Dingil, in midere doen dan anders, zag dom balverlies een paar gelukkig onbestraft blijven. Achilles ging steeds meer domineren. Brian Boogers kon bijna toeslaan na een fout in de PSV-defensie, maar doelman Yanick van Osch gooide zich met ziel en zaligheid ervoor en voorkwam daarmee een treffer. Even later mikte de spits na een soepele aanval in kansrijke positie over.

Na de thee werd Brian Boogers vervangen door Freek Thoone. Jong PSV was direct gevaarlijk via Moussa Sanoh, maar Leon ter Wielen greep goed in. Vrouwe Fortuna lachte Achilles nu toe, want een lichte overtreding op Hielke Penterman werd bestraft met een strafschop, die overtuigend werd benut door Penterman zelf: 0-1 (51.). Leon ter Wielen voorkwam met een knappe reflex de 1-1 van de razendsnelle Andrija Lukovič. Eef van Riel testte aan de andere kant met een vrije trap doelman Yanick van Osch. Achilles combineerde heel aardig, maar een nieuwe kans werd door Hielke Penterman net naast getikt. Zoals gezegd verloor Achilles daarna de grip op de wedstrijd. Jong PSV drong meer aan en Mehmet Dingil redde na een klutsbal. Maar de net ingevallen Kenneth Paal scoorde na een mooie lange een-twee  via de binnenkant van de paal: 1-1 (75). Olivier Rommens had vijf minuten voor tijd nog bijna succes met een omhaal, die maar net over de lat suisde. Freek Thoone kwam over links nog een keer goed door, maar  wist geen medespeler te vinden, waardoor de 1-1 op het bord bleef

Opstellingen:

Jong PSV: Yanick van Osch; Augustine Loof, Hjörtur Hermannmsson, Suently Alberto; Sven Blummel, Clint Leemans (73. Kennth Paal), Moussa Sanoh, Laros Duarte; Sam Lammers (76. Boris Cmiljanic), Olivier Rommens, Andrija Lukovič

Achilles’29: Leon ter Wielen; Mischa Boelens, Mehmet Dingil, Migiel Zeller, Kenny Elders; Eef van Riel (83. Levi Raja Boean), Joey Dekkers, Boy van de Beek, (71. Kursad Sürmeli), Jop van Steen; Brian Boogers (46. Freek Thoone), Hielke Penterman.