Club, Jeugd 01-06-2016

Vrijdag 27 mei was het weer zover en vertrokken we met onze E- en D-pupillen naar Elsendorp voor ons jaarlijkse jeugdkamp. We hadden dit jaar een record aantal aanmeldingen van 67 kinderen en met een begeleiding van 18 personen, hebben we er weer een schitterend weekend van weten te maken.

Bij aankomst werd de hele groep eerst toegesproken door Rene Gerrits om wat huishoudelijke regels  en de slaapzaalindeling mede te delen. Daarna was het woord aan Leon om de groepsindeling bekend te maken en konden de  voetbalschoenen aan om te beginnen aan het mix-toernooi. Ondertussen ging de keukenploeg aan de slag om het avondeten te bereiden.

Na de eerste rondes van het mix-toernooi kon er eindelijk gegeten worden. Bep Verriet liet haar kookkunsten dit jaar voor de 38ste keer zien en de Bep-soep werd dan ook gretig genuttigd. Ondanks dat de kleinste pupillen of de nieuwe kinderen binnen onze club de soep nog nooit gegeten hadden, konden ze geen nee zeggen tegen de soep. Ze hadden er immers zoveel goede verhalen over gehoord, dat ze gewoon te bang waren om iets te missen. Na de soep volgden er nog broodjes knak en vla.

Na het eten werden er nog een aantal rondes mix-toernooi gespeeld, waarna het hele gezelschap naar het bos vertrok voor levend stratego. Bij terugkomst kon men genieten van een groot kampvuur en werden de spelers groep per groep in de keuken gechecked op tekenbeten en dit was maar goed ook. Bij een groot aantal kinderen werden teken gevonden en deskundig verwijderd door de kampleiding. De kinderen waren hier best van onder de indruk en kwamen de rest van het kamp geregeld naar ons toe om nog teken te laten verwijderen. Vorig jaar hebben we misschien 4 teken verwijderd om nu gewoon een algehele check op de kinderen te doen. Na de ervaringen van dit jaar, kunnen we niet anders dan volgend jaar het levend stratego te schrappen van onze activiteiten. Voor de ouders is het raadzaam om ook nu nog attent te zijn op tekenbeten bij hun kinderen. Rond de klok van 00.00 uur gingen de kinderen naar hun slaapzaal en bleef het tot in de vroege morgen erg onrustig.

’s Morgens 08.30 had de keukenploeg het ontbijt klaar en kon er brood gegeten worden om een ondergrond te leggen voor een tweede drukke dag jeugdkamp. ’s Morgens stond er een clinic door een groep spelers van ons eerste elftal om het programma en om 09.30 kwam zoals het hoort als eerste onze aanvoerder Thijs Hendriks binnen wandelen. In zijn kielzog kwamen even later nog Freek Thoone, Simon van Beers, Nicky van de Groes, Daan Paau, Brian Boogers, Joey Dekkers en Mehmet Dingil nog binnen. Onder hun leiding werd een circuit aan voetbal spellen afgewerkt wat zeer goed ontvangen werd door de spelers. Hiervoor nogmaals onze dank!

Tussen de middag werd er brood genuttigd en voor de middag hadden we vanwege het onverwachts toch schitterende weer een waterspellen circuit opgezet, wat ook erg gewaardeerd werd. De keukenploeg was inmiddels druk bezig met het avondeten wat naast de bekende Bep-soep, bestond uit een hamburger, friet, salade en vla. De kinderen hadden na de drukke dag erge honger en er werd daarom goed gegeten. Na het eten stond de strijd om de penalty bokaal op het programma en hier kwam Noa Lekatompessy als winnaar uit de bus. We begonnen de avond door via een live streaming het eerste deel van de finale van de Champions League te bekijken. Later op de avond presenteerde  Jeroen Meijer een door hem erg goed opgezette quiz middels allerlei vragen op voetbalgebied. Na de voetbal-quiz was het weer tijd voor de bingo, waar erg leuke prijzen te verdienen waren, zoals originele derbystar wedstrijdballen van ons eerste team en voetbalshirts. Na de laatste bingoronde was het tijd om naar bed te gaan en na de korte eerste nacht was het al “vroeg” overal rustig op de slaapzalen.

Op de zondagmorgen moesten de kinderen al vroeg in actie komen en door de goede nachtrust die ze gehad hadden, liepen ze gelukkig over van de energie. De strijd om de Jan de Bruin wisseltrofee stond op het programma! Veel kinderen zagen hun kans om voor altijd hun naam vereeuwigd te zien worden op de mooie Jan de Bruin wisseltrofee en gooiden alles in de strijd. Rond 11.30 werd er snel een boterham genuttigd en vertrok het hele gezelschap naar het Golfslagbad van Oss om daar heerlijk schoon te weken en de laatste uurtjes van een leuk kamp door te brengen.

We vertrokken rond 15.15 huiswaarts en kwamen klokslag 16.00 aan op de Heikant waar de ouders hun vermoeide, maar voldane kinderen weer in de armen sloten. Rene hield voor een volle tribune nog een afsluitend woordje en gaf de ouders de raad mee om hun kroost bij thuiskomst nogmaals goed te checken op teken. Ook Bep werd nogmaals van harte bedankt voor de goede zorg voor de inwendige mens. Daarna was het het woord aan Leon Wijers, de spelleider, om de prijswinnaars bekend te maken. Als eerste mocht Noa Lekatompessy naar voren komen om de penalty-bokaal in ontvangst te nemen. Duitsland werd het beste overall team en bestond uit de volgende spelers: Celesten Pena, Teun Arends, Luuk Zwitserloot, Sam van Kuilenborg, Lev Windhorst, Stijn Wellens, Siem van Hees, Finn Gerrits en Manuel  Rijkers. Het team stond onder de bezielende leiding van Jeroen Meijer. Waar eigenlijk iedereen op wachtte was de bekendmaking van de Jan de Bruin trofee. Na een hele berekening  zijn dit de prijswinnaars: 5e prijs Lars Vrolijks, 4e prijs Sam Gjorgiev, 3e prijs Maik de Vries, 2e prijs Jari Giesbers en de 1ste prijs en degene die een jaar lang de wisselbeker mee naar huis mag nemen is uiteindelijk Brent van Loon geworden. Nadat de verschillende foto’s gemaakt waren en de bus met tassen was uitgeladen, vertrok iedereen zeer voldaan huiswaarts.

Als hoofdleiding willen we zoals elk jaar Bep Verriet en alle leiders die de hele dag met de kinderen in de weer zijn geweest bedanken. Daarnaast hebben we gezien de grote van de groep ook de hulp van wat ouders in moeten roepen om de kinderen naar de locatie en terug te rijden. Ook deze mensen willen we hartelijk bedanken. En last but not least kun je zo’n kamp ook niet organiseren zonder bedrijven die zich in welke vorm dan ook ons  van dienst zijn geweest. Het gaat dan om Achilles’29, Van Kesteren BV, Cool Car Groesbeek, Mulders Support, Konings&Meeuwissen, De Linde PartyExperts, Super Coop Groesbeek en Autorijschool De Schakel. Ook zij worden hartelijk bedankt voor hun bewezen diensten.

Het kamp van 2017 vindt eveneens plaats in Elsendorp en zal zijn op 9-10-11 juni 2017.

We wensen iedereen een fijne vakantie toe en zien mekaar weer met de start van het nieuwe seizoen.

Hoofdleiding kamp Achilles’29
Rene Gerrits, Leon Wijers, Inge Wellesen, Floor Mulders en Andy Verstraaten