Club 16-12-2017

Na een ziekbed van ruim een jaar is vanmorgen Toon Poelen overleden. Toon was een ‘jongen van de Heikant’. Zijn ouderlijk huis stond direct naast het sportpark van Achilles’29 en Toon is dus letterlijk zijn hele leven aan de club verbonden geweest. Vijfenvijftig jaar geleden werd hij lid en begon actief met voetballen. Dat deed hij vele jaren lang totdat hij twee keer achter elkaar tijdens een wedstrijd zijn been brak en de schoenen aan de wilgen hing.
Dat betekende niet dat zijn inzet voor de club stopte. Toon was op vele fronten actief voor zijn Achilles’29. Eind jaren 70 nam hij deel aan de jubileumcommissie die het gouden feest van onze club voorbereidde, hij zat in de activiteitencommissie en was een echte clubman die hield van sfeer en gezelligheid.
In 2002 trad Toon toe tot het bestuur. Het was het begin van een hoogtijperiode van onze club, waarin het ene kampioenschap na het andere succes werd gevierd. Het aandachtsveld van Toon richtte zich vooral op de breedtesport. Zijn betrokkenheid bij zijn clubfamilie was groot en Toon heeft menig uur op de Heikant doorgebracht. In 2016 kreeg hij voor zijn vele verdiensten voor de voetbalsport in zijn algemeenheid en voor onze club in het bijzonder de zilveren KNVB-speld uitgereikt.
Nog geen maand nadat Toon stopte met werken bleek hij ernstig ziek. Het was voor Toon geen reden op te geven en hij heeft geknokt tot de laatste dag om zolang mogelijk bij Gerda en zijn kinderen en kleinkinderen te zijn. Ook bleef hij nauw betrokken bij alles wat er op de Heikant gebeurde. Veel Achillesvrienden zochten Toon op en werden in huize Poelen warm ontvangen.

Bestuur en leden van Achilles’29 gedenken Toon Poelen met diepe genegenheid en respect voor alles wat hij voor onze club heeft gedaan. Wij wensen Gerda, hun drie dochters en schoonzoons en alle kleinkinderen veel sterkte in deze verdrietige tijd.

Op de foto: Toon samen met Gerda bij zijn huldiging door de KNVB in 2016