Achilles'29 1, Club 24-09-2017

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het feit dat na een aantal weken van hoop en vrees Twan Centen is overleden. Twan Centen was ruim veertien jaar keeperstrainer van de selectie van Achilles’29.

Keepers zijn bijzondere mensen binnen een elftal en Twan legde er zijn ziel en zaligheid in om deze jongens (en later ook de vrouwen) het vak te leren. Twan was gefascineerd van het keepersvak en hij was zo trots als een pauw als zijn jongens goed presteerden. Zijn allergrootste trots, zoon Dani, voegde zich dit jaar bij de eerste selectie van Achilles’29 en dat was voor Twan een nog grotere stimulans om de keepers beter te maken. Hij zag er naar uit ook Dani klaar te stomen voor het grote werk en het is intriest dat dit niet meer zo mag zijn.
Twan Centen begon afgelopen juli aan zijn vijftiende seizoen bij Achilles’29. In deze jaren is Twan met Achilles’29 meegegroeid en heeft hij samen met Achilles’29 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Samen met de technische stafleden Eric Meijers en Frans Derks was Twan in deze jaren bij alle hoogte- en dieptepunten betrokken. Niet onvermeld mag blijven dat Twan Centen voor de volledige selectie een onvergetelijke trip naar Manchester United organiseerde. Een unieke ervaring waar alle spelers en stafleden, die deze bijzondere reis mochten meemaken, nog altijd met veel genoegen op terug zien.
Twan Centen was van alle markten thuis. Als keeperstrainer, als mens en zelfs als buutreedner tijdens de carnaval, waar hij als de voetbalprofessor zijn licht over de zaken liet schijnen. Het is niet te bevatten dat Twan nooit meer op de Heikant zal komen. We zijn geschokt en verdrietig om de leegte die hij bij ons achterlaat. Twan Centen werd 53 jaar.

Bestuur en leden van Achilles’29 wensen de familie Centen veel sterkte is deze droevige tijd.

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 29 september  om 14.30 uur  op het sportpark van VIOS in Beugen.

(Op de foto links Twan Centen, samen met Stefan Kersten bij het kampioenschap in 2012)