Club, Vrouwen 10-08-2015

Achilles’29 blijft stappen maken. Afgelopen jaar werden de voorbereidingen om de vrouwenafdeling klaar te stomen voor de Eredivisie met een seizoen uitgesteld, maar inmiddels is de draad weer opgepakt. Afgelopen week sloot Achilles’29 een overeenkomst met Judith Thijssen om deze taak op zich te nemen. De 40-jarige Nijmeegse heeft vele ervaring in het vrouwenvoetbal. Zelf was ze een goede voetballer die bij NEC en met name Den Dungen vele successen boekte. Judith Thijssen werd een aantal keren landskampioen en won met haar club de landelijke Beker. Ook speelde ze interlands bij O17 en O19 en nam deel aan het in het vrouwenvoetbal bekende Nordic Tournament. Thijssen kwam vijf keer uit voor het Nederlands Elftal.

In de jaren daarna behaalde Judith Thijssen haar trainersdiploma’s en deed ervaring op op divisieniveau als trainer bij NEC bij de (jongens) jeugdteams, waaronder de B1 in de eerste divisie en als jeugdcoördinator van de A1. Sinds vorig jaar is Judith ook docent voor de KNVB en Talent Performance Coach voor meisjes O12-O13 in het District Oost.

In het komend seizoen gaat Judith Thijssen zich vooral richten op implementatie van het beleidsplan vrouwenvoetbal en zal zij namens Achilles’29 talenten scouten die volgend jaar het elftal moeten gaan vormen dat aan de Eredivisie Vrouwenvoetbal gaat deelnemen. Ook zal zij de talentvolle meisjes die op dit moment in de verschillende jeugdteams spelen extra begeleiden.

Eredivisie Vrouwenvoetbal
Achilles’29 wil voetballers op alle niveaus een eigen podium bieden. Dat geldt zeker ook voor de vrouwen en meisjes die om op het hoogste niveau te voetballen noch in Gelderland noch in Limburg een club hebben waar dit mogelijk is. Met ingang van het seizoen 2016-2017 sluit Achilles’29 aan bij de Eredivisie Vrouwenvoetbal en biedt Achilles’29 alle voetballers in de regio een ‘compleet pakket’:

  • Een speler die in de jeugd begint, krijgt een opleiding aangeboden die bij hem of haar past en krijgt daarbij de mogelijkheid regisseur te zijn van zijn eigen ontwikkeling:
  • Ben je geen supertalent, maar heb je plezier in voetballen, dan kun je bij Achilles’29 trainen en voetballen, gezellig met jongens of meisjes die ook in de breedtesport hun plek hebben gevonden.
  • Hoor je bij de betere voetballers en kun je binnen het amateurniveau tot zekere hoogte reiken, dan kun je bij Achilles’29 een plek veroveren in Achilles’29 Zondag 1 (mannen) of in Dames 1 en speel je tegen regionale clubs in de competitie van het amateurvoetbal.
  • Heb je potentie om door te dringen tot het Betaald Voetbal, dan speel je in een selectieteam en kun je jezelf laten zien in het beloftenteam of in Achilles’29 1 (Jupiler League) of in Achilles’29 Vrouwen 1 (Eredivisie).