Achilles'29 ZO1 30-01-2017

In de eerste competitiewedstrijd van 2017 heeft Achilles’29 zondag 1 zichzelf een slechte dienst bewezen door een 1–0 voorsprong te verspelen tegen een tiental(!) van Ewijk. Uiteindelijk bleek Sjoerd van der Hagt de beul voor Achilles want hij keerde met een hattrick het tij voor de Ewijkse gasten en kon de bal mee naar huis nemen.

Na een stormachtig begin van Ewijk zonder grote kansen, wist Achilles het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Halverwege de eerste helft werd het Groesbeekse overwicht omgezet in een terechte voorsprong. Via captain Wout Lamers en Gijs Müskens kwam de bal bij spits Marvin Heijmans die koeltjes het leer binnenschoot. Na die 1-0 kregen de witzwarten kansen om de score uit te breiden maar een tweede doelpunt werd niet gemaakt door gebrek aan scherpte bij de voorwaartsen. Aan de andere kant had Achilles’29 geluk dat de bal niet op de stip ging en dus zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft startte de ploeg van Kasper Vullings goed en leek het pleidooi geslecht te worden toen Ewijk speler Thijs Hendriks na 55 minuten met 2x geel kon inrukken. Echter wist het tiental van Ewijk onder leiding van Sjoerd van der Hagt de wedstrijd op zijn kop te zetten. Twee keer sloeg laatstgenoemde toe vanaf de stip nadat arbiter Beijen twee overtredingen in de 16 op Koen de Waal tot penalty promoveerde. Tot overmaat van ramp kon keeper Paul Derks door een botsing voor de tweede strafschop niet verder. Groggy moest hij zich na de benutte penalty laten vervangen door Isaak Nolten. Achilles’29 kon vervolgens geen potten meer breken en wist totaal niet om te gaan met de overtalsituatie. In de laatste fase van de wedstrijd besliste Sjoerd van der Hagt de wedstrijd met zijn derde doelpunt en liet Achilles’29 gedesillusioneerd achter.

Een blamerende nederlaag voor de witzwarten en genoeg stof tot nadenken. De goede eerste helft kon immers tegen 10 man geen vervolg worden gegeven. Door het verlies blijft Achilles’29 7de maar het gat met nr.6 Ewijk werd drie punten groter. Volgende week een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen voor Achilles’29. Op sportpark ‘de Maasvallei’ in Mook neemt Achilles het dan op tegen nr.3 Eendracht’30, de wedstrijd begint om 14:30.

Opstelling Achilles’29: Paul Derks (74. Isaak Nolten); Max Vullings (64. Robin Beekers), Keanu Loeffen, Jop Derks, Maarten van den Bund; Wout Lamers (84. Sander Willems), Sam Derks, Daan Gijsbers, Hugo van Essen; Marvin Heijmans, Gijs Müskens