Achilles'29 ZO1 11-09-2017

Zondag stond de twee bekerwedstrijd voor Achilles’29 ZO1 op het programma tegen het nabijgelegen VVLK uit Leuth. Het bleek een gemakkelijke dag te worden voor de wit zwarten, met een 7-2 overwinning tot gevolg. Omdat Achilles’29 ZO1 ook de eerste bekerwedstrijd winnend af wist te sluiten, volgt aanstaande zondag de kraker tegen SC Millingen 1 voor plaatsing naar de volgende ronde.

Van meet af aan nam Achilles’29 het heft in handen, echter het was VVLK wat in de 6e minuut de eerste kans van de wedstrijd mocht noteren, het schot van Theurlings ging voorlangs. Vervolgens was het Achilles’29 wat voortdurend, met goed combinatiespel, de weg naar de Leuthse doelman zocht, ware het niet dat de eindpass of de keuze vaak niet goed was. Hierdoor bleef de brilstand op het bord staan. Uiteindelijk zorgde een fout in de Leuthse defensie ervoor dat Achilles in de 20e minuut aan de leiding kwam. Sander de Bruin maakte dankbaar gebruik van het slippertje en schoot beheerst binnen; 1-0. Vanaf dat moment ging het hard, want amper 4 minuten later liet Gijs Müskens het net bollen. Uit een aanval over meerdere schijven rondde hij een voorzet van Guus Ebbers koeltjes af; 2-0. Enkele minuten later was het Sander de Bruin die voor zijn tweede treffer tekende uit wederom een goede aanval; 3-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust begon Achilles’29 slap aan de tweede helft. VVLK voelde dit aan en kwam met een eerste waarschuwing, een schot van Robin van Eck belandde op de lat. Wie zou denken dat de thuisploeg wakker geschud zou zijn, kwam bedrogen uit, want niet veel later was het van Eck die Theurlings bereikte en de 3-1 kon aantekenen. Even leek Achilles weer bij de les, want bij de eerste de beste aanval, Max Vullings lanceerde Guus Ebbers, die op zijn beurt de meegelopen Bram Slotboom bediende, scoorde de ploeg; 4-1. VVLK toonde echter veerkracht en wist defensief gestuntel aan Achilles’29 zijde af te straffen; 4-2 door wederom Theurlings. Dit bleek het sein voor de wit zwarten om het tempo op te schroeven. In no time wist de ploeg uit te lopen naar een 7-2 eindstand. Eerst was het Sander de Bruin die kinderlijk eenvoudig een individuele actie tot doelpunt promoveerde, vervolgens werd Guus Ebbers bij een goede actie onreglementair naar de grond gewerkt en schoot Slotboom de toegekende strafschop koeltjes binnen. Niet veel later, Achilles’29 speelde inmiddels met 10 man doordat de geblesseerde Slotboom niet meer vervangen kon worden, kreeg Achilles’29 opnieuw een strafschop. Dit keer was het Sander de Bruin die het hoofd koel hield; 7-2.

Volgende week speelt de ploeg om 14.30 uur in Millingen tegen de plaatselijke SC. Inzet; een plek in de volgende ronde van de amateurbeker.