Achilles'29 ZO1 14-03-2017

Op een zonovergoten Sportpark de Heikant heeft Achilles’29 ZO1 ruim gewonnen van Niftrik. Na een uitstekende eerste helft ging de ploeg van Kasper Vullings met een comfortabele 3-0 voorsprong rusten. Na de thee zette uitblinker Sander Willems de 4-0 eindstand op het bord en mocht als hattrickheld de bal mee naar huis nemen.

Meteen na de aftrap waren de intenties van de witzwarten duidelijk toen het direct de weg naar het Niftrik doel begon te zoeken. De eerste kans was dan ook al snel voor Achilles’29 toen Sam Derks de bal na een vloeiende aanval bij Frans Derks bracht. Het schot van de rechtsmidden met links was niet krachtig genoeg en Niftrik doelman Jorg van Roosmalen kon redding brengen. Na een kwartier was diezelfde van Roosmalen echter kansloos toen Achilles opnieuw op links wist uit te breken. Robin Beekers behield het overzicht en legde terug op de aanstormende Sander Willems die met zijn chocoladebeen het leer onderkant lat binnen knalde: 1-0. Niet veel later was het opnieuw raak toen Niftrik de bal pardoes voor de voeten van Sander Willems kopte, die twijfelde niet en met de linkerpantoffel schoot hij hard binnen: 2-0. Het bleef vervolgens kansen regenen voor Achilles’29 en waar Gijs Müskens zijn schot net voorlangs zag vliegen, zette hij bij de volgende kans wel de 3-0 op het bord. De opkomende Max Vullings zette goed door en legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Müskens die raak knikte: 3-0. Na nog een aantal mogelijkheden floot scheidsrechter Claassen voor het rustsignaal.

In het eerste kwartier na de rust een feller Niftrik dat probeerde om het gat te verkleinen en bijna lukte het de oranjeblauwen om te scoren. Een gevaarlijke vrije trap viel over de Achilles defensie maar werd wild over geschoten. Na het eerste wapenfeit van de gasten gooide ‘man of the match’ Sander Willems met zijn derde goal de wedstrijd in het slot en kabbelde de wedstrijd naar het einde toe. Een verdiende overwinning voor de witzwarten op Niftrik dat weinig in de pap te brokkelen had deze middag. Zondag aanstaande wacht voor Achilles’29 de uitwedstrijd tegen Nijmegen dat nog volop meedoet om de titel in de 4de klasse E. Op Sportpark Oscar Carré wordt op 19 maart om 14:30 afgetrapt, hopelijk tot dan!

Opstelling: Paul Derks; Max Vullings, Jop Derks, Keanu Loeffen (75. Maarten van den Bund), Sam Derks (80. Rick Huberts); Sander Willems, Frans Derks, Gijs Müskens, Wout Lamers; Marvin Heijmans, Robin Beekers (70. Randy Kersten)