Achilles'29 ZO1 05-12-2016

Op een zonovergoten Sportpark de Heikant is Achilles’29 ZO1 er niet in geslaagd om het gat naar de subtop te dichten. Tegen nummer 5 Overasseltse Boys werd er in een spannende en felle wedstrijd met 1-2 verloren. Hierdoor blijft Achilles’29 7de staan in de 4de klasse E maar ziet het gat met Ewijk en Overasselt groeien.

In de laatste wedstrijd van vorig seizoen wisten de witzwarten nog te winnen van Overasseltse Boys en deze zondag was dat opnieuw het doel. Een fel begin was het gevolg maar ook Overasselt startte vol vuur aan de wedstrijd. Overigens speelden de bezoekers in het oranje carnavalsshirt van Achilles’29 want de dienstdoende scheidsrechter Claassen wilde verwarring voorkomen en Overasselt had geen uittenues meegenomen naar het Groesbeekse. Zoals gezegd een felle wedstrijd en die eerdergenoemde arbiter Claassen floot prima waardoor het een echte wedstrijd kon worden. Na een klein kwartier was er wel een tegenslag voor Achilles toen Paul Derks een indraaiende corner moest lossen, Geert Janssen profiteerde namens Overasselt door attent binnen te tikken: 0-1. Direct na de voorsprong van de gasten kreeg Sander de Bruin namens Achilles de kans om de score gelijk te trekken. Zijn schot ging echter net naast maar niet veel later was het wel raak. Robin Beekers scoorde de belangrijke gelijkmaker met een droog schot en daardoor zette hij Achilles weer langszij Overasselt. Een nieuwe tegenslag volgde halverwege de eerste helft toen spelmaker Hugo van Essen geblesseerd het veld moest verlaten, zijn vervanger: Max Vullings. Ondanks een licht Achilles overwicht geen doelpunten meer in de eerste helft en in de tweede helft een ander beeld. Overasseltse Boys liet zien dat het een paar plekjes hoger staat en zette Achilles vast op de eigen helft. Via Mark Martens wordt het Overasseltse overwicht ook in de score uitgedrukt want hij schoot binnen voor de 1-2. Bij een sporadische Achilles-uitbraak volgde nog een gigantische mogelijkheid voor Robin Beekers maar zijn wilde schot zeilde over het doel. Na het laatste fluitsignaal de felicitaties voor Overasseltse Boys en voor Achilles’29 zaak om het vizier op de laatste wedstrijd van 2016 te richten. Op 11 december neemt de equipe van Kasper Vullings het op tegen hekkensluiter Kolping-Dynamo en hopelijk wordt het jaar mooi afgesloten door de witzwarten. Tot op Sportpark d’Almarasweg Noord, aanvang is 14:30.

Opstelling: Paul Derks; Sam Derks, Jop Derks, Keanu Loeffen, Daan Gijsbers; Wout Lamers, Frans Derks, Gijs Müskens, Hugo van Essen (26. Max Vullings), Sander de Bruin (85. Marvin Heijmans), Robin Beekers