Achilles'29 ZO1 29-11-2016

Na gelijke spelen uit bij SCP en Niftrik is Achilles’29 ZO1 er opnieuw niet in geslaagd om te winnen in een uitwedstrijd. Dit keer kwam tegenstander WVW Weurt langszij en opnieuw lukte het de witzwarten niet om de zege over de streep te trekken na een voorsprong. Door de puntendeling op sportpark ‘de Kamp’ zakt Achilles een plaats en staat het 7de in de 4de klasse E oost.

De Weurtse gastheren begonnen fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in een vroeg openingsdoelpunt. Aan de rechterflank wist Danny Broens door te breken en zijn goede actie werd bekroond met een droge knal van Sander Aalbers: 1-0. Wakker geschud door de tegentreffer ging Achilles’29 direct op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 24ste minuut toen Robin Beekers na een sterke actie van Gijs Müskens de bal binnenschoot: 1-1. De slordige eerste helft leverde niet veel hoogtepunten meer op en dus nieuwe ronde, nieuwe kansen in de tweede helft. Een tweede helft waar beide ploegen op jacht gingen naar de volle winst en Achilles’29 leek ver in de tweede helft het duel te beslissen. Na een mooie aanval kwam de bal bij Robin Beekers die de bal prachtig controleerde en eveneens prachtig afrondde: 1-2. Nog niet uitgejuicht was het aan de roodblauwen om te juichen want binnen een minuut stond de 2-2 op het scorebord door een goal van Art van de Rijk. Niet veel later floot arbiter Floors voor het einde en was een teleurstellend gelijkspel het resultaat van een middagje Weurt. Geen winst dus maar zondag 4 december speelt Achilles’29 ZO1 thuis en kan het tegen nr. 5 Overasseltse Boys weer gaan voor de volle mep: 3 punten. Op de Heikant zullen de witzwarten om 14:30 aftrappen tegen die andere zwartwitten.

Opstelling: Paul Derks; Maarten van de Bund, Jop Derks, Keanu Loeffen, Daan Gijsbers; Wout Lamers (80. Marvin Heijmans), Frans Derks (50. Max Vullings), Sam Derks, Hugo van Essen; Robin Beekers, Gijs Müskens