Achilles'29 ZO1 13-12-2016

De laatste wedstrijd van het jaar 2016 heeft Achilles’29 ZO1 omgezet in een overwinning. Tegen hekkensluiter Kolping-Dynamo werd er met een minimaal verschil gewonnen op sportpark d’Almarasweg-Noord. In een spannende slotfase scoorden de witzwarten in de allerlaatste seconde de winnende treffer: 1-2. Ondanks een moeizame wedstrijd zorgde de winst voor een positieve afsluiting van 2016 en werden de magere laatste weken afgesloten met 3 belangrijke punten.

De wedstrijd dan, vanaf het begin was het al snel duidelijk dat Achilles’29 de bal zou krijgen. Het defensief goed georganiseerde Kolping zocht vooral vanuit de counter het Achilles-doel op en beperkte zicht verder tot verdedigen. Al snel zou blijken dat dit een lastige klus zou worden daar de blauwzwarte muur goed dicht gemetseld was. In de eerste helft kreeg Marvin Heijmans namens Achilles’29 de beste mogelijkheden. Eerst veroverde hij zelf de bal op de laatste man maar miste hij nipt één-op-één, bij een volgende kans slide hij de bal tegen de keeper. Aan de andere kant was Kolping vanuit die eerdergenoemde counter dichtbij maar tot tweemaal toe scoorden ook zij niet.

Na de thee hetzelfde spelbeeld maar halverwege de tweede kon Achilles in de achtervolging toen Kolping toesloeg via een dodelijk counter, Maurice Koppen scoorde: 1-0. Direct na de openingsgoal wist Kolping bijna de voorsprong uit te breidden maar Jop Derks redde vanaf de lijn en dus bleef de marge slechts één goal. Het fysieke Kolping verdedigde scherp en fel maar na een charge op Frans Derks mocht Gijs Müskens aanleggen uit een vrije trap. Zijn krullend schot viel tegen de touwen en daarmee zette hij de gelijkmaker op het bord: 1-1. Op jacht naar de volle buit was Achilles enkele malen dichtbij maar schoten van Frans Derks en Gijs Müskens gingen er niet in en een kopbal van Keanu Loeffen ging net naast. Aan de andere kant eindigde een Kolping kogel via een ‘glanzparade’ van Paul Derks op de lat en leek de wedstrijd te eindigen in een 1-1 gelijkspel. Slechts een laatste mogelijkheid kregen de witzwarten nog in de 95 minuut en de indraaiende vrije trap van invaller Sander Willems viel binnen: 1-2. Volgens een zekere Gelderse krant en andere media gaf Kolping speler Silvano Monteiro het laatste zetje en was het eigenlijk een ‘edje’, wij geven de goal echter aan onze nestor.

Een overwinning ‘op zijn Duits’ dus voor Achilles’29 zondag 1 dat door de zege de 7de plaats in de 4de klasse E in handen houdt tijdens de winterstop. Na terugkomst in Groesbeek werd 2016 nog afgesloten met een hapje en een kleine borrel bij café bar de Comm en dat smaakte toch beter met 3 punten in de knip. Eerstvolgende wedstrijd in 2017 is op 29 januari wanneer Achilles’29 op de eigen Heikant nr.6 Ewijk zal ontvangen. Rest mij nog om namens de selectie en staf u alvast een goede kerst en een sportief 2017 toe te wensen!

Opstelling: Paul Derks; Max Vullings, Jop Derks, Keanu Loeffen, Daan Gijsbers; Wout Lamers (73. Frans Derks), Gijs Müskens, Sam Derks, Hugo van Essen; Robin Beekers, Marvin Heijmans (80. Sander Willems)