Achilles'29 ZO1 06-02-2017

Op een zonovergoten sportpark ‘de Maasvallei’ in Mook is Achilles’29 er niet in geslaagd om te stunten tegen nr.3 Eendracht’30. Ondanks een voorsprong voor de witzwarten werd er net als vorige week toch met 3-1 verloren. De gastheren kwamen via een strafschop op gelijke hoogte en sloegen toen in een kort tijdsbestek tweemaal toe om de drie punten in Mook te houden.

In de eerste helft was er weinig te genieten in Mook, beide ploegen speelden namelijk rommelig. Aan beide kanten waren er wat speldenprikjes maar tot grote kansen leidde dit niet. De thee werd daarom logischerwijs met een 0-0 ruststand opgezocht. De tweede helft een ander beeld en het was Achilles’29 dat beter uit de kleedkamer kwam. Werd er eerst nog een goal onterecht afgekeurd (halve meter over de lijn red.), was het na een uur wel raak voor de witzwarten. Sander Willems sloeg in twee keer toe en zette Achilles op een 0-1 voorsprong.

Lang konden de meegereisde Groesbeekse fans niet genieten van de voorsprong want aan de andere kant lag de gelijkmaker er al snel in. Scheidsrechter van Hoften legde de bal op de stip en het buitenkansje werd dankbaar uitgepakt door gelegenheidsaanvoerder Dennis Watson. Nauwelijks bekomen van de 1-1 sloeg Teun Stegeman toe namens de groenwitten en zette zijn Eendracht daarmee op een 2-1 voorsprong. Met de moed der wanhoop werd Keanu Loeffen nog als breekijzer naar het front gestuurd om namens Achilles iets te forceren. Echter besliste Teun Stegeman aan de andere kant met zijn tweede goal van de middag de wedstrijd en daarmee eindigde de streekderby in een 3-1 verlies voor de mannen van Kasper Vullings.

Hiermee dreigt Achilles’29 zondag 1 na 2 verliesbeurten op rij de aansluiting met de subtop te verliezen en daarom is het zaak om op 12 februari de punten weer op de Heikant te houden. Dan treedt het zondagteam aan tegen een andere streekgenoot en wel SV Heumen, om 14:30 begint de wedstrijd op de Heikant.

Opstelling: Paul Derks; Max Vullings (60. Maarten van den Bund), Jop Derks, Keanu Loeffen, Daan Gijsbers; Sander Willems, Wout Lamers, Frans Derks, Gijs Müskens (72. Randy Kersten); Robin Beekers, Marvin Heijmans