Achilles'29 ZO1 14-11-2016

Na 2 gelijke spelen en 1 verliesbeurt is Achilles’29 ZO 1 erin geslaagd om weer een overwinning te boeken. Doordat de Achilles vrouwen op de zondagmiddag speelden tegen de Twente vrouwen week Achilles’29 ZO1 uit naar de zaterdag. In de avondwedstrijd werd er in het kunstlicht gewonnen van DIOSA (Doelen Is Ons Streven Altijd, mooie naam red.) uit Balgoy. Lang leek het erop dat de wedstrijd geen winnaar zou kennen maar in de laatste minuut sloeg Achilles alsnog toe: 3-2.

Al na 1 minuut kon de Heikant juichen toen Sander de Bruin een vrije trap simpel tot doelpunt promoveerde echter liet DIOSA zich niet uit het veld slaan. De gasten sloegen namelijk vrij snel terug toen Jordi Hubers vrijstaand kon binnenknikken uit een corner: 1-1. Niet veel later kwamen de witzwarten weer op voorsprong en opnieuw was Sander de Bruin de doelpuntenmaker, een fraaie boogbal viel binnen: 2-1. De doelpuntrijke openingsfase was daarmee nog niet compleet want Jordi Hubers was het eindstation van een DIOSA aanval en rondde een mooie steekbal koel af: 2-2. Voor beide een doppelpack maar de hattrick zou er niet komen, geluk voor de materiaalman want de bal bleef op de Heikant.

Vier snelle goals dus maar tot aan de rust kreeg het publiek alleen nog enkele speldenprikjes voorgeschoteld en dus een 2-2 ruststand. Door het dalende kwik was de koffie in de rust welkom en weer opgewarmd in de Kuier en de kleedkamer was iedereen klaar voor een spannende tweede helft. Zowel Achilles als DIOSA hadden niet de kracht om door te drukken maar zo nu en dan waren er wel kansen. Voor Achilles schoot Hugo van Essen hard op de lat, Frans Derks en Sander de Bruin raakten enkel het zijnet. DIOSA stelde daar een aantal gevaarlijke counters tegenover en ondanks veel strijd leek het duel in een gelijkspel te eindigen. In de laatste minuut van de wedstrijd besliste Hugo van Essen anders, met een bekeken schot bracht hij de Heikant in extase: 3-2. Grote ontlading, blijdschap en een dug-out die ontplofte volgde en door die late goal was de overwinning voor Achilles’29.

Een overwinning die er voor zorgde dat Achilles’29 zondag 1 naar de 6de plaats zou stijgen in de 4de klasse E aangezien Ewijk niet verder kwam dan een gelijkspel bij Nijmegen. Volgende week heeft Achilles’29 zondag 1 vrij maar op zondag 27 november wordt er weer gevoetbald wanneer WVW op het programma staat. In Weurt zal er om 14:30 afgetrapt worden op Sportpark De Kamp, we zien u daar graag verschijnen om ons aan te moedigen.

Opstelling: Paul Derks; Maarten van de Bund (45. Sam Derks), Jop Derks, Keanu Loeffen, Daan Gijsbers (84. Max Vullings); Wout Lamers, Frans Derks, Gijs Müskens, Hugo van Essen, Marvin Heijmans (65. Robin Beekers), Sander de Bruin