Achilles'29 ZO1 14-09-2016

In de eerste twee wedstrijden van het seizoen heeft Achilles’29 zondag 1 tot nu toe één punt gepakt door afgelopen zondag met 2-2 gelijk te spelen tegen Eendracht’30 uit Mook. In en tegen Ewijk ging de seizoensouverture verloren met 2-0.

Ewijk – Achilles’29: 2-0

Na de prima en ongeslagen bekercampagne stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de mannen van Kaper Vullings. Op Sportpark de Blatenplak in Ewijk tegen de lokale VV moest de goede start van het seizoen voortgezet worden.Ewijk begon de wedstrijd voortvarend en had direct een grote kans via Max Wattenberg. Hierna volgde een betere fase van Achilles’29 waar een schot van Marvin Heijmans via keeper en de lat er niet inging. Opnieuw Heijmans en Sander de Bruin kregen daarna nog kansen voor de witzwarten. Aan de andere kant echter was het aan doelman Paul Derks te danken dat Ewijk niet op een riante voorsprong stond. Met diverse reddingen wist hij Achilles’29 op de been te houden. Vooral spits Koen de Waal bleek een ware plaag voor de Achilles-defensie deze middag. Even voor rust kwam een gekraakt schot van Brian de Groot bij eerdergenoemde de Waal en die tikte attent binnen: 1-0.

De 1-0 bleek ook de ruststand en na de pauze probeerde coach Vullings door wissels nog iets te forceren maar de Ewijkse gasten bleven redelijk eenvoudig op de been. In de 70ste minuut was het Sjoerd ten Hagt die aan alle onzekerheid een einde maken en de 2-0 aantekende. Een terechte overwinning voor de gastheren, stof tot nadenken voor Achilles’29.

Opstelling: Paul Derks; Max Vullings (72. Kanata Maeda), Jop Derks, Keanu Loeffen, Sander Willems; Sam Derks, Frans Derks, Wout Lamers (52. Rick Huberts), Hugo van Essen; Sander de Bruin, Marvin Heijmans (60. Robin Beekers)

Achilles’29 – Eendracht’30: 2-2

Een streekderby in de eerste thuiswedstrijd op de Heikant voor Achilles’29. Uit buurdorp Mook kwamen de groenwitten van Eendracht’30 op bezoek en de gasten begonnen sterk. Een vroege treffer kon dan ook niet uitblijven en Mels Willems wist op assist van Teun Stegeman de bal koel binnen te schuiven: 0-1. Ook na die voorsprong had Eendracht de betere kansen maar speelde de strijd zich vooral af op het middenveld, voorin konden de witzwarten niet veel potten breken. Na de thee veranderde het spelbeeld en was het juist Achilles dat beter in de wedstrijd kwam en een aantal kansen creëerde. De Heikant-bewoners hadden echter een penalty nodig om de eerste goal van het seizoen te maken. Scheidsrechter Smienk wees direct naar de stip ondanks dat de overtreding buiten de 16 werd gemaakt. Sander de Bruin maakte het niet uit, wel of geen penalty, keeper Peeters-Weem werd verschalkt: 1-1. Het frissere Achilles’29 ging daarna op jacht naar de overwinning en via een schitterende aanval kwam de bal via Sander de Bruin bij Frans Derks. De rechtsmidden stoomde door en schoot de bal onder Peeters-Weem door in het Eendracht-doel: 2-1. Wakker geschrokken door de achterstand gooiden de Mookenaren nog één keer alles in de strijd en met opportunistisch en fysiek spel werden de witzwarte stellingen onder vuur genomen. Uit een vrije trap forceerde Eendracht de gelijkmaker toen een kopbal van Mels Willems via een Achilles-been en Teun Stegeman in de goal kwam: 2-2. Dat bleek ook de eindstand en op basis van de wedstrijd een terecht resultaat.

Opsteling: Paul Derks; Kanata Maeda, Jop Derks, Keanu Loeffen, Daan Gijsbers; Sam Derks, Frans Derks (76. Rick Huberts), Wout Lamers, Hugo van Essen; Sander de Bruin, Marvin Heijmans (59. Robin Beekers)