Achilles'29 ZO1 18-04-2017

Het was Paastop voor Achilles’29. Na de broodnodige zege op FC Den Bosch moest er eigenlijk bij subtopper FC Volendam minimaal 1 punt gehaald worden om in ieder geval officieuze degradatie te voorkomen. Het kon uiteindelijk niet beter: zelf sleepten de Groesbekers een verdiende 1-2-winst uit het vuur aan de boorden van het IJsselmeer en de laatste overgebleven concurrent FC Dordrecht verloor in eigen huis van het kwakkelende Telstar. Het gevolg is dat komende vrijdag opnieuw een alles-of-niets wedstrijd op het programma staat, als de Dordtenaren naar Groesbeek afreizen. Aanvang van deze thriller 20.00 uur.

Net als tegen FC Den Bosch was het begin dramatisch voor Achilles. Na een afgeslagen corner caramboleerde en schot van Daniël van Son via Robbert te Loeke en Doriano Kortstam in het eigen doel: 1-0. Nadat Te Loeke een inzet van Dennis van der Heijden had gekeerd, kwamen de witzwarten beter in de wedstrijd. Met name Niek Versteegen wist de defensie van Volendam aardig bezig te houden. Verschillende uitbraken leverden wel gevaar, maar niet het gewenste rendement op. Ook ging hij tevergeefs neer in de 16-meter. In ieder geval was de conclusie dat het zeer zonde was van de vroege, rare tegentreffer. Behoudens een schot van het grote talent Joey Veerman kwam de thuisploeg niet echt in de buurt van het Achillesdoel en zo was het rust met een 1-0-stand.

Kürsad Sürmeli verving de licht geblesseerde Freek Thoone, waardoor Boy van de Beek een linie opschoof. Achilles bleef net als voor rust aandringen. Een goede aanval van Achilles eindigde bij Nassim Amaarouk, maar zijn schot was te zacht om doelman Hobie Verhulst in verlegenheid te brengen. Even later lukte het wel. Een goede pass van Barry Beijer werd door het Volendam hart niet, maar door Boy van de Beek wel goed beoordeeld: met een bekeken lob  verschalkte hij vervolgens Verhulst: 1-1 (57.) Achilles pakte nu door:  Niek Versteegen weggestuurd door Sürmeli speelde het nu wel goed uit en tikte de bal uiteindelijk binnen: 1-2 (60.) Dat was het startsein voor nog een lang half uur volhouden. FC Volendam probeerde met twee aanvallende wissels de bakens te verzetten, maar Achilles hield in deze fase kranig stand. Het belangrijkste wapenfeit van de oranjehemden was een vrije trap van Daniël van Son, die via de muur overging. Aan de andere kant zag Doriano Kortstam zijn volley uit een corner van Van de Beek maar net overvliegen. Zo bleef het spannend en was de blessuretijd nog sidderend. Eerst schoot invaller Wim Bokila voor Achilles na een mooie aanval voor open doel over. Daarna misten Kevin van Kippersluis en Jack Tuijp aan de overzijde geweldige kansen om alsnog de gelijkmaker in extremis aan te tekenen.

Opstellingen:

FC Volendam: Hobie Verhulst – Ties Evers, Henny Schilder (77. Daan Klinkenberg), Kees Kwakman, Paul Kok – Joey Veerman, Daniël van Son, Gerry Vlak (65. Jack Tuijp) – Enzo Stroo, Dennis van der Heijden (65. Bert Steltenpool), Kevin van Kippersluis.

Achilles’29: Robbert te Loeke – Antonio Stankov, Barry Beijer, Doriano Kortstam, Kenny Elders – Boy van de Beek (75. Imran Oulad Omar), Joey Dekkers – Nassim Amaarouk, Jop van Steen, Freek Thoone (46. Kursad Sürmeli) – Niek Versteegen (88. Wim Bokila).