Achilles'29 1 10-09-2017

De tweede uitwedstrijd tegen Jong Sparta leverde Achilles’29 een punt op en daarmee moesten duidelijk tevreden zijn. Na een goed begin zakte de formatie van trainer Eric Meijers te ver terug, hetgeen voor hetzelfde geld een nederlaag had op kunnen leveren. Gelukkig kwam het niet zover en werd in de slotfase een punt veilig gesteld: 2-2. Komende zaterdag bezoekt voormalig landskampioen Excelsior Maassluis voor het eerst de Heikant. Vanaf 18:00 uur zal er gedurende meer dan 90 minuten uit hetzelfde vaatje als het eerste kwartier in Rotterdam getapt moeten worden, anders zal de witzwarte ploeg te ver achterop komen.

Met Patrick Fini voor de geschorste Marijn de Kler begon Achilles voortvarend aan de klus tegen de beloften van Sparta. Al in de vijfde minuut schoot Imran Omad Omar vernietigend achter doelman Michael Fabrie: 0-1. Lang kon Achilles niet van de voorsprong genieten want nota bene uit een corner van de Groesbekers ging er zoveel fout dat Abdoultahmane Harroui de gelijkmaker achter de weifelende doelman Timo Plattel plaatste: 1-1 (8.). Imran Omar was in het eerste kwartier ongrijpbaar en zette een fantastische aanval op,die uiteindelijk door Boy van de Beek rakelings over werd geschoten. Daarna kantelde wedstrijd en zakte Achilles terug in niveau. De thuisclub nam het heft in handen en stichtte voor veel gevaar voor het Achillesdoel. De gastheren hadden uiteindelijk hulp van Achilles nodig om het een en ander uiteindelijk te verzilveren. Yoeri de Winter profiteerde optimaal van een foutieve inspeelpass van Kursad Sürmeli, ontweek de buitenspelval en verschalkte Timo Plattel. Ondanks het matige spel creëerden de Groesbekers in de spaarzame aanvallen nog behoorlijk gevaar. Echter Niek Versteegen en Niels Wouters slaagden er niet in van de aangeboden kansjes te profiteren.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Sparta bleef de dominerende ploeg en Achilles bleef met zichzelf worstelen. Met een prachtige reddingen van Timo Plattel, eenmaal spectaculair geassisteerd met een omhaal van Shuremy Felomima bleef Achilles toch in de wedstrijd. Met verse krachten Guyon Philips, international Omid Popalzay en later Reddouan Eddarkouri probeerde Eric Meijers de bakens te verzetten. Met succes want zijn ploeg wist in de slotfase toch de bakens te verzetten. Een rush van Niek Versteegen leverde slechts een gekraakt schot op, maar de daaruit volgende corner van Omid Popalzay werd door Shuremy Felomina snoeihard tegen het net gekopt: 2-2 (84.). In de slotfase had het dubbeltje zomaar (onverdiend) naar Achilles kunnen vallen, maar dat bleef Sparta bespaard. Gyuon Philips kon niet het juiste vervolg aan een slimme vrije trap van Boy van de Beek geven en de opkomende Derwin Martina kon met een zwakke eindpass de vrijstaande Omid Polazay niet bereiken en bleef de terechte 2-2 op het scorebord staan.