Achilles'29 1 17-09-2017

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Achilles’29 gewonnen van Excelsior Maassluis. Voor de rust legden de Groesbekers met goed combinatievoetbal een goede partij op de mat. Na de thee echter verzandde het spel, ondanks het feit dat Achilles met een man meer stond, in te traag breiwerk. Dit hield bij de gasten het geloof dat er toch nog een punt gehaald kon worden, zelfs toen men na een twee rode kaart met negen man kwam te staan. Pas in de ultieme slotfase nam de ploeg van Heikant door twee invallers definitief afstand. Hiermee houdt Achilles aansluiting op de bovenste plaatsen van de tweede divisie en kan men zich op maken voor de bekeraffiche op de Heikant tegen NAC Breda op woensdag om 19:45.

Eric Meijers had het team na de matige partij tegen Jong Sparta onder handen genomen. Marijn de Kler keerde na een schorsing terug als linksback en speelde met name voor de rust een goede wedstrijd. Omid Popalzay speelde in plaats van Kursad Sürmeli. Hij stond op de rechtervleugel en Boy van de Beek zakte een linie naast Christoff de Oliviera. Dit pakte voor de rust goed uit. Achilles speelde frivool en in hoog tempo en drukte Excelsior terug. Toch kregen zij de eerste groet kans. Derwin Martina speelde slecht terug, waardoor Vincent van den Berg oog in oog met Timo Plattel kwam te staan. De Groesbeekse goalie toonde andermaal zijn kwaliteiten en behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Daarna was het woord aan de thuisclub. Niels Wouters had het geluk niet aan zijn zijde met een mooie boogbal na aangeven van Imran Oulad Omar: de bal zeilde net over. Even later toonde Excelsiordoelman Jean-Paul van Leeuwen zijn kwaliteiten bij een nieuwe kans voor Wouters. Na een half uur was het wel raak. Imran Oulad Omar vond na een vloeiende aanval Niek Versteegen, die koelbloedig afrondde: 1-0. Vanaf de aftrap de tweede goede kans voor de Zuidhollanders, maar zij wisten niet te profiteren van de ruimte die Achilles gaf, want de bal werd door hen voorlangs geschoven. Toen aanvoerder Niels Redert vervolgens rood kreeg voor vermeend slaan, leek de strijd gelopen, zeker als Niek Versteegen oog-in-oog met Van Leeuwen de trekker voor de tweede keer had overgehaald. Maar de doelman van de Tricolores was opnieuw paraat.

Vreemd genoeg hadden de witzwarten wel veel balbezit, maar de directheid naar voren ontbrak. Zo wist men nauwelijks kansen uit de overtal situatie te creëren. Excelsior wachtte onder aanvoering van coach Jeroen Rijsdijk logischerwijs op dat ene kansje dat er komt om zo toch een punt uit het vuur te slepen. Bijna lukte dat met een fraaie omhaal van Kevin Vink. Het werd nog erger voor zijn ploeg toen invaller Dean van Ooijen binnen twee minuten twee keer een kaart voor commentaar kreeg voor gehouden. Maar vreemd genoeg bleef Achilles nog steeds met zichzelf worstelen. Pas in de slotminuten trok de thuisclub de winst alsnog helemaal naar zich toe. Guyon Philips, in het veld gekomen voor Niels Wouters, lobde fraai raak en de andere invaller Kursad Sürmeli schoot in de extra tijd de 3-0 binnen.