Achilles'29 1 21-09-2017

Achilles’29 maakte de naam van cupfighter weer eens waar. Eredivisionist NAC Breda – vorig jaar nog tegenstander in de Jupiler League –  werd woensdagavond op sportpark De Heikant geklopt.. Na een sterk begin en een degelijke eerste helft, werd NAC na rust door een fris en beweeglijk spelend Achilles’29 van de kunstgrasmat getikt: 4-3. Aan de zege viel dan ook niets af te dingen.

Eric Meijers stuurde dezelfde basiself, die zaterdag met moeite Excelsior Maassluis had bedwongen, het veld in. Het leek in het begin een gemakkelijke avond voor NAC te worden. Uiteindelijk bleek de club als eredivisionist meer moeite te hebben met Achilles’29 als elftal in de tweede divisie, dan de voorgaande seizoenen bij de onderlinge confrontaties in de eerste divisie, die allemaal in Brabants voordeel werden beslecht. De eerste iniatieven waren voor de gasten. De vrijgespeelde Giovanni Korte strandde echter op Timo Plattel, die weer een echt slot op het Achillesdoel was.. Twee minuten later was het wel raak. Rai Vloet schoot een lage hoekschop van Angelino strak binnen: 0-1. Toen direct daarop Manu Garcia een schitterende voorzet van Arno Verschueren ineens op de zijn Spaanse pantoffel nam (de bal ging over) leek NAC op weg naar een ruime overwinning. Niets bleek minder waar. Na een eerste waarschuwingsschot op de lat van Imran Oulad Omar, kwam het fris spelende Achilles’29 in de 14de minuut op gelijke hoogte. Korte verspeelde de bal, de onzekere doelman Mark Birighitti keerde het daaropvolgende schot van Omid Popalzay, ook weer goed op dreef op de rechtervleugel, maar half, waardoor Oulad Omar uit de rebound kon scoren: 1-1. Een geschrokken en slordig spelend NAC kreeg het lastig. Achilles’29 rook de 2-1: een slecht weggewerkte bal caramboleerde via Niek Versteegen buiten bereik van Birighitti net over de lat. In de omschakeling hervonden de Bredanaars zich. Korte had de 1-2 in de maak, maar in plaats van de vrijstaande meegelopen Richelor Sprangers aan te spelen, koos hij ervoor de keeper te omspelen. Wat mislukte. Twee minuten later viel de 1-2 alsnog. Mounir El Allouchi legde bal na een corner op het hoofd van Rai Vloet, die hem terug legde op verdedigende middenvelder Karol Mets. Met links trapte de Est zijn eerste treffer voor NAC binnen: 1-2. Door de treffer kreeg NAC opnieuw controle over de wedstrijd, al bleef Achilles’29 fris van de lever de aanval zoeken.

Zo ook na rust. Nadat Sprangers, uit een voorzet van Giovanni  Korte, een levensgrote kans op de verlossende 1-3 had gemist (hij tikte de bal van dichtbij over), kwam Achilles’29 via een strafschop terug in de wedstrijd. De overtreding was van Pablo Mari, de treffer van Boy van de Beek. Achilles rook bloed en strafte via Niels Wouters prompt een reeks missers in de bijzonder zwakke Bredase defensie af: 3-2. Uiteraard ging NAC op jacht naar de gelijkmaker, maar bij het warmgedraaide Achilles’29 kopte uitblinker  Shuremy Felomina uit een vrije trap de 4-2 binnen. Er knapte toen helemaal iets bij NAC. Met de rode kaart voor Rai Vloet als symbolische uiting van alle opgekropte frustratie. De late 4-3 van de ingevallen Thomas Enevoldsen, diep in blessuretijd, was enkel voor de statistieken.

 

(Bron: BN/De Stem)