Achilles'29 1 25-09-2017

Na de euforie van de bekerwinst op NAC kende Achilles’29 een zwart weekend. Alle standaardelftallen verloren met grote tot zeer grote cijfers, maar dit alles viel in het niet bij het nieuws van de onheilstijding omtrent keeperstrainer Twan Centen, die zondagmorgen op slechts 53-jarige leeftijd overleed. Twan hoorde na vijftien jaar tot de vaste kern in het begeleidingsteam van Achilles. Zaterdag komt de ongeslagen koploper Katwijk naar de Heikant: een reprise van het duel om het landskampioenschap in 2013. Om aansluiting te houden zal Achilles eigenlijk de  drie punten in Groesbeek moeten houden. Aanvang wedstrijd in verband met live-uitzending bij FOX: 15:30 uur.

De hoofdmacht was tegen asv De Dijk in Amsterdam nog niet uit de bekerdroom, want na een paar minuten zette Alje Wiltenburg de thuisclub al op een 1-0-voorsprong. Achilles herpakte zichin de loop van de eerste helft en dat werd na ruim een half uur beloond met een goal van Niels Wouters, die profiteerde van een fout van Tim Ruder. Dat was ook de ruststand en leek er nog niets aan de hand.

Na de thee een kopie van de eerste helft Meteen kwamen de wit-zwarten weer op achterstand. Tim Ruder maakte zijn fout goed en schoof vanaf links de bal in de verre hoek: 2-1. Ook nu leek Achilles zich nog te herpakken. Dat resulteerde in een bal op de lat. Daarna ging het helemaal fout. Marijn de Kler kreeg zijn tweede gele kaart en met tien man ging vervolgens ook nog alles fout voor de Groesbekers, die werden weggespeeld in de laatste twintig minuten. Abderrahim Loukili liep na een voorzet van Nabil El Gourari uit de rug van Shuremy Filomena weg en tekende de beslissende 3-1 aan. Boy van de Beek gleed uit in de 16 en daar profiteerde Kevin Westmaas van: 4-1. Harry Zwarthoed werd op de rechtervleugel gevonden, hij omspeelde de uitgekomen Timo Plattel en Chakib Tayeb verzilverde met een gelukkige stuiterbal diens voorzet: 5-1. Tim Ruder kwam nog een keer op links door een schoot via het been van Shuremy Filomena de zesde binnen.