Achilles'29 1 04-09-2017

In een voor de neutrale toeschouwer een goede wedstrijd deelden Achilles’29 en IJsselmeervogels de punten. De Groesbekers troffen andermaal een zeer gemotiveerde opponent, die met hun directe spel met name voor de rust de beste kansen creëerden. Na de rust was Achilles in eerste instantie de bovenliggende ploeg totdat een rode kaart voor Marijn de Kler de balans meer in evenwicht bracht. Uiteindelijk eindigde het duel in een 2-2-gelijkspel.

Eric Meijers had een wijziging in zijn team ten opzichte van de openingswedstrijd. De talentvolle Imran Oulad Omar maakte zijn opwachting, omdat Omid Popalzay interlandverplichtingen had. Het veldspel van de thuisclub was best aardig, maar de gasten waren directe en dat leverde ook eerste echte kans van de wedstrijd op Berry Powel had zijn vizier echter nog niet op scherp staan. Dit was al een waarschuwing want na ruim tien minuten knikte dezelfde Powel uit een voorzet van Oktay Öztürk de voorsprong binnen: 0-1. Op deze wijze kwam de geroutineerde spits nog een paar keer in kansrijke positie, maar Achilleskeeper Timo Plattel toonde zijn geweldige kwaliteiten door deze mogelijkheden vakkundig te verijdelen. De wit-zwarten konden in deze fase het spel niet zodanig verleggen, dat doelman Jaimy Schaap in verlegenheid kon komen. Het missen van kansen brak zoals zo vaak de Vogels op. Niels Wouters lanceerde met knappe pass Niek Versteegen, die andermaal zijn klasse toonde en fraai afrondde: 1-1 (32.).  Opnieuw werd IJsselmeervogels nog een paar keer gevaarlijk, maar de 1-1 op het scorebord staan.

Na de rust kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamers. Al snel vond Boy van de Beek met een zuivere vrije trap het hoofd van Niels Wouters, die Achilles op voorsprong kopte: 2-1 (52.). Gesteund door de voorsprong zochten de wit-zwarten onder anderen met de goed opkomende Derwin Martina de aanval.  Niek Versteegen was twee keer het eindstation, maar kon het vonnis niet voltrekken. Halverwege de tweede helft liep Marijn de Kler tegen zijn tweede gele kaart aan en moest Achilles met tien man verder. De gasten kregen nu weer meer grip op het spel. Een kleine tien minuten later pegelde de net ingevallen Samit Merraki een vrije trap van net buiten het strafschopgebied ondanks dat hij nog door Timo Plattel werd aangeraakt snoeihard in de hoek: 2-2. In de slotfase kon het nog alle kanten op. Marciano van Leijenhorst zag zijn inzet gekeerd door de prima ingevallen Patrick Fini en bij  Achilles wist de ingevallen Guyon Philips niet tot juiste schot te komen en was Jaimy Schaap heer en meester bij vrije trappen van Boy van de Beek. Ook zijn collega Plattel voorkwam de winst voor de Vogels door nog een inzet van Berry Powel uit de hoek  te tikken. zo bleef het dus 2-2.