Achilles'29 1 07-02-2017

Achilles’29 geeft zich nog niet over in de strijd tegen degradatie. Na 20 wedstrijden in deze competitie en thuis voor het eerst sinds praktisch een jaar werd er een overwinning geboekt. FC Eindhoven werd het slachtoffer van de Groesbeekse dadendrang. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar wijze waarop de laatste weken gewerkt wordt moet de droom levend houden. Vrijdag reist men naar Velsen om eens een resultaat bij Telstar te halen.

Eric Meijers stuurde dezelfde basis als tegen MVV de wei in. Al in de 2e minuut krijgt Niek Versteegen een enorme kans één-op-één met doelman Swinkels, maar hij stuit op de Eindhovense goalie. Onbegrijpelijk dat de KNVB de gasten niet in het uittenue liet spelen. Beide teams hadden duidelijk last van de veel op elkaar lijkende gestreepte shirts. Van meet af aan is het een open wedstrijd in een hoog tempo. Nadat Barry Beijer met het hoofd al gevaarlijk was geweest, kreeg Achilles na ruim een kwartier een penalty, omdat de weggestuurde Niek Versteegen overhoop werd gelopen. Freek Thoone schiet vanaf elf meter feilloos raak: 1-0. De Groesbeekse vreugde is maar van korte duur, want enkele minuten later krult Rai Vloet op fraaie wijze een vrije trap in de korte hoek: 1-1 (21.). Achilles wordt nu teruggedrongen, maar waar mogelijk liet men met counters van zich spreken. Na een half uur scoort Mart Lieder voor Eindhoven, maar het doelpunt wordt alsnog afgekeurd wegens buitenspel. Even later toont ook Imran Oulad Omar zijn traptechniek door een vrije trap prachtig binnen te schieten: 2-1 (35.). Achilles ging door, maar Emir Smajic had pech met een knappe omhaal, die maar rakelings naast vloog. Smajic ontpopt zich meer en meer als een aanspeelpunt en legt goed terug op Niek Versteegen, maar diens schot mist alle richting. Met 2-1 komt de rust.

Weer doet Achilles meteen van zich spreken. Een poging tot omhaal van Versteegen lijkt te mislukken, maar de bal komt toch bij Smajic, die overtuigend de 3-1 aantekent (48.). Ook nu kon Achilles de weelde niet verdragen, want FC Eindhoven komt als een komeet terug in de wedstrijd. Rai Vloet kopt enkele minuten later raak na een goede corner van Dario van de Buijs: 3-2. En of dat nog niet genoeg is, snijden de Brabanders vervolgens fraai door de Achillesdefensie, waarbij Jari Vandeputte als eindstation messcherp uithaalt: 3-3. De gasten krijgen natuurlijk extra energie, terwijl Achilles mentaal en fysiek deze tegenslag moet zien te verwerken. De wit-zwarten houden zich echter kranig staande. Robbert te Loeke tikt een vrije trap van Van den Buijs net weg onder de lat en een prima poging van Rafaël Uiterloo onder uit de hoek. Aan de andere kant wordt een chot van Smajic geblokt. Eric Meijers brengt enkele verse krachten en Doriano Kortstam vervangt de geblesseerde Mart Raterink. In de slotfase wordt alsnog de ban gebroken. Kortstam wint achterin een duel en Jesse Egde stuurt met een prima steekpass Emir Smajic weg en die maakt het perfect af: 4-3 (88.). De Heikant ontploft en nadat Uiterloo nog rood krijgt voor een charge op Versteegen, is de buit helemaal binnen.

Opstellingen:

FC Eindhoven: Ruud Zwinkels – Thomas Horsten, Dario van den Buijs, Sebastiaan de Wilde, Maxime Gunst – Fries Deschilder (90+1. Ivo Rossen), Mart Lieder – Jinty Caenepeel (83. Alemão) – Rafaël Uiterloo, Rai Vloet, Jari Vandeputte (89. Daoud Bousbiba).

Achilles’29: Robbert te Loeke – Antonio Stankov, Barry Beijer, Mart Raterink (79. Doriano Kortstam), Kenny Elders – Jesse Edge, Kursad Sürmeli – Niek Versteegen, Imran Oulad Omar ( 73. Boy van de Beek), Freek Thoone (81. Nassim Aamerouk) – Emir Smajic.