Achilles'29 1 14-03-2017

Achilles’29 leed op de Heikant een zure nederlaag tegen RKC, de koploper van de vierde periode. Beide ploegen legden een goede wedstrijd op de mat, waarbij de gasten hun voorsprong met wat geluk over de eindstreep trokken. Gelukkig verloor concurrent FC Dordrecht ook van Almere City FC. En dat is de volgende tegenstander van de wit-zwarten komende vrijdag opnieuw in een thuiswedstrijd.

Achilles begon met Jesse Edge voor de geblesseerde Antonio Stankov aan het duel. Hij moest de gevaarlijke Pieter Langendijk voor zijn rekening nemen. De Groesbekers trokkenmeteen ten aanval en de eerste kansen waren voor Freek Thoone en Emir Smajic, maar beiden wisten niet af te ronden. Nassim Amaarouk zorgde op de rechterkant voor de nodige dreiging. Zijn eerste poging mislukte en na een fraaie aanval van Kursad Sürmeli en Freek Thoone kwam hij door het net aanraken van een RKC-verdediger een teenlengte te kort om de score te openen. Bij de eerste de beste serieuze uitval van RKC was het helaas wel raak. Nadat hij eerst tegen de paal schoot, mikte Kenny Anderson de rebound uit een heel moeilijke hoek in het zijnetje: 0-1 (25.) Na de 0-1 was het even zoeken voor Achilles. Doelman Robbert te Loeke hield zijn ploeg op de been na een kopbal van Anderson. Vlak voor rust echter een nieuwe mogelijkheid, maar Doriano Kortstam kopte van dichtbij naast.

Na de rust meteen de 1-1. Imran Oulad Omar knalde na een afgeslagen voorzet van Freek Thoone in de kruising. Opnieuw halverwege sloegen de gasten toe, Na een goede aanval vond Gigle Ndefe Kenny Anderson, wiens poging nog kon worden geblokt, maar Pieter Langendijk vuurde de terugspringende bal in de touwen. (66.).  De ploeg van Eric Meijers ging nioet bij de pakken neerzitten, maar van enig geluk was in deze fase geen sprake: Emir Smajic raakte buiten bereik van de keeper Tamati Williams de lat. Een vrije trap van Imran Oulad Omar ging via de arm van een verdediger naast, hetgeen niet door de arbitrage werd opgemerkt. Met verse krachten Omid Popalzay en later Jop van Steen en Boy van de Beek probeerde Achilles het tij alsnog te keren. Dat pakte averechts uit, want uit de eerste beste counter rondde Evander Sno eenvoudig af: 1-3 (82) en leek het gedaan. De uitblinkende Barry Beijer wist met ziel en zaligheid tot twee keer toe een hogere tegenscore te voorkomen en dat werd nog bijna beloond. In de 3de minuut van de blessuretijd zorgde Emir Smajic na aangeven van Omid Popalzay voor de aansluitingstreffer: 2-3. Een Barcelonastunt zat er jammer genoeg niet in, want in extremis schoof dezelfde Smajic na een pass van Jop van Steen de bal net naast de verkeerde kant van de paal en bleef Achilles met lege handen.

Opstellingen:

RKC Waalwijk: Tamati Williams – Gigli Ndefe (62. Mark Engberink) , Sergio Greene, Ingo van Weert, Robby Ndefe (75. Moussa Sanoh) – Vlatko Lazic, Evander Sno, Daan Rienstra – Kenny Anderson, Johan Voskamp (72. Irvingly van Eijma), Pieter Langendijk.

Achilles’29: Robbert te Loeke – Jesse Edge, Barry Beijer, Doriano Kortstam (81. Jop van Steen), Kenny Elders – Kursad Sürmeli, Joey Dekkers (81. Boy van de Beek) – Nassim Amaarouk (77. Omid Popalzay), Imran Oulad Omar, Freek Thoone – Emir Smajic.