Achilles'29 1 27-08-2017

Achilles’29 heeft bij het debuut in de tweede divisie een 3-0 uitzege geboekt op AFC. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het een zwaarbevochten overwinning. Lange tijd kon de wedstrijd beide kanten op en waren er kansen aan beide zijden. Achilles had uiteindelijk wat meer over en wist dat nog in een ruime score uit te drukken. Een mooie opsteker na de degradatie. Komende zaterdag een mooi affiche op de Heikant tegen IJsselmeervogels, aanvang 18: 00 u.

Zoals bekend in de aanloop naar deze competitie onderging de selectie van Eric Meijers een metamorfose. De ploeg die tegen AFC startte, begon met vier spelers in de basis die vorig jaar een niveau hoger ook nog van de partij waren: Boy van de Beek, Omid Popalzay, Kürsad Sürmeli en Niek Versteegen. AFC was voor rust een paar keer dreigend, maar doelman Timo Plattel greep kordaat in en gaf in het doel zijn visitekaartje af.  Toch waren de betere kansen met name voor de rust voor moeizaam spelende Groesbekers. Een pegel van aanvoerder Boy van de Beek spatte uiteen op de paal en Niels Wouters mikte vrij voor de keeper net over.

Achilles begon goed aan de tweede helft, maar ook AFC deed een aantal malen van zich spreken. In deze fase hield Timo Plattel met enkele reddingen zijn ploeg op de been. Juist toen Achilles het wat moeilijker had, sloegen de Groesbekers toe. Boy van de Beek gaf een voorzet die door AFC niet goed werd weggewerkt. Niek Versteegen schoot de bal knap in de goal: 0-1. Nog was de strijd niet gestreden, want de gastheren probeerden de gelijkmaker te forceren. Maar Achilles gaf niks meer weg en had de langste adem. Niek Versteegen en de ingevallen Guyon Philips verruimden de score in de slotfase naar 0-3.