Achilles'29 1 08-04-2017

Een compact spelend Achilles’29 kon het vrijdagavond net niet redden tegen FC Emmen. In de slotfase pakte de thuisploeg kostbare punten voor plaatsing voor de play-offs. De Groesbekers leverden andermaal in in de strijd tegen degradatie, want concurrent FC Dordrecht pakte thuis tegen FC Eindhoven een punt (1-1). Het Paasweekend is nu cruciaal. Vrijdag komt FC Den Bosch naar de Heikant, waarna 2de Paasdag de reis naar FC Volendam gaat.

In de beginfase hadden de Drenten al meteen enkele goede kansen, maar de voorwaartsen hadden het vizier duidelijk niet op scherp staan. Achilles’29 hield vervolgens met geconcentreerd verdedigen lang stand. In een van de spaarzame uitvallen zag Emit Smajic zijn kopbal gekeerd door doelman Dennis Telgenkamp.

In de tweede helft leek de wedstrijd uit te komen op een bloedeloze brilstrand, hetgeen voor Achilles een verdienstelijk resultaat zou betekenen. Een kwartier voor tijd ging het helaas alsnog mis. Kai Huisman kon op aangeven van Cas Peters door over de rechterkant en gaf de bal goed terug op dezelfde meegekomen oud-spits van De Graafschap, die de bal beheerst in de lange hoek schoof: 1-0 (74.). Achilles’29 probeerde nog aan te zetten, maar vlak voor tijd strandde een goed schot van de mee naar voren gekomen Doriano Kortstam op Telgenkamp. In de tegenstoot kon Issa Kallon nog naar de 2-0 counteren, maar dat bleef Achilles bespaard.

Opstellingen:
FC Emmen: Dennis Telgenkamp – Deniz Aslan, Nick Bakker, Tim Siekman, Ozughan Türk (63. Kai Huisman) – Gersom Klok, Henk Bos (46. Issa Kallon), Frank Olijve, Youri Loen –  Alexander Bannink (80. Niels Fleuren), Cas Peters
Achilles’29: Robbert te Loeke; Antonio Stankov, Barry Beijer, Doriano Kortstam, Kenny Elders – Kursad Sürmeli (82. Niek Versteegen), Joey Dekkers – Imran Oulad Omar (70. Boy van de Beek) – Freek Thoone (65. Omid Popalzay) – Emir Smajic, Jop van Steen.