Achilles'29 1 11-03-2017

Na de ongelukkige nederlaag tegen SC Cambuur pakte Achilles de draad goed op tegen Jong FC Utrecht. Op het veld van IJsselmeervogels pakten de Groesbekers de laagtste strohalm in de strijd tegen lijfsbehoud. Na ene voortreffelijke eerste helft waar de score eigen op 0-3 had moeten staan, volgde een spannende en nerveuze tweede deel, waarin uiteindelijk de 0-1 over de eindstreep werd getrokken. Concurrent FC Dordrecht verloor, dus nu moet de lijn vastgehouden worden met twee thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk (maandag 13/3) en Almere City FC (vrijdag). Bepaald geen sinecure, maar het zal moeten.

Zoals gezegd begonnen de wit-zwarten uitstekend aan de wedstrijd. Freek Thoone kreeg al in de eerste minuut een goede kans en even later kopte Antonio Stankov goed in, maar de bal vloog net voorlangs. Even later op nieuw Thoone, maar doelman Joost Meendering wist erger te voorkomen. Emir Smajic was de volgende met een open kans ‘één op één met de keeper van Utrecht, maar ook hij faalt. Over de rechtervleugel komen Antonio Stankov en Nassim Amaarouk regelmatig gevaarlijk door.Dat brak Achilles weer bijna op, maar bij de enige echte kans van de thuisploeg schoof Dani van der Moot ook voorlangs. Halverwege dan toch de bekroning. Kursad Sürmeli stuurde Imran Oulad Omar weg en via Freek Thoone komt de bal bij Smajic die tegen de binnenkant van de paal schiet. De meegekomen Sürmeli jaagt zelf de afvallende bal tegen de touwen: 0-1. Achilles bleef de de wedstrijd goed controleren en Freek Thoone kreeg weer een goede mogelijkheid, maar hij schoot nu te snel en ook voorlangs. Zo kwam met een krappe voorsprong de rust.

Na de rust begint Achilles onrustig en helpt de tegenstander eigenlijk een beetje in het zadel. Doelman Robbert te Loeke moet handelend optreden en vorokomt in samenwerking met de kersverse vader Doriano Kortstam de gelijkmaker. Met Jop van Steen voor de ongelukkig spelende Emir Smajic krijgt Achilles weer wat grip terug. Nassim Amaarouk ziet Joost Meendering een schot vanaf de rand van de zestien uit zijn doel ranselen. Weer een grote kans voor Utrecht, maar Te Loeke redt zeer fraai. In de slotfase is Vrouwe Fortuna Achilles een keer goedgezind, als invaller Bram van Eijk een uitstekende voorzet van Ali Ulusoy van twee meter overschiet. Daarmee had Jong Utrecht ook haar kruit verschoten en gingen de punten mee naar Groesbeek.

Opstellingen:

Jong FC Utrecht: Joost Meendering –  Ali Ulusoy, Myenty Abena, Junior van der Velden (80. Bram van Eijk), Jelle de Lange – Darren Rosheuvel, Serhat Cakmak (67. Hamza Boukhari), Rick Mulder, Odysseus Velanas – Dani van der Moot (67. Ruben Hoogenhout), Nick Venema.
Achilles’29: Robbert te Loeke – Antonio Stankov, Barry Beijer, Doriano Kortstam, Kenny Elders – Kursad Sürmeli, Joey Dekkers – Nassim Amaarouk, Imran Oulad Omar (83. Jesse Edge), Freek Thoone (75. Niek Versteegen) – Emir Smajic (59. Jop van Steen).