Achilles'29 1 05-02-2017

Tegen een van de betere ploegen uit de Jupiler League wist Achilles’29 eindelijk weer eens een punt te halen. In Maastricht hield men stand tegen de nummer vier van de ranglijst. Met de defensie natuurlijk in de hoofdrol werd door de ploeg van Eric Meijers een goede teamprestatie neergezet. Maandag moet dit bonuspunt verzilverd worden in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Nys had direct een grote kans namens de thuisclub, maar Achilles was ook direct dreigend. Kürsad Sürmeli schoot recht in de handen van doelman Bo Geens. De Groesbekers waren in de openingsfase zeker niet de mindere. Tot halverwege de eerste helft bleef Achilles vrij moeiteloos overeind. Daarna drong MVV meer aan. Robbert te Loeke keerde een schot van Leroy Labylle en Kelechi Nwakali, die geweldige acties in huis had, mikte net naast. Te Loeke onderscheidde zich ook met een knappe redding bij een grote kans voor Luis Pedro. Namens de Groesbekers had Barry Beijer een gevaarlijk schot, dat door Alessandro  Ciranni van de lijn werd gehaald. Voor MVV miste Thomas Verheijdt een grote kans op de openingstreffer. Achilles haalde de rust met 0-0. Na de thee kwam Achilles moeilijker onder de druk van de Limburgers uit mede omdat de bal voorin niet svastgehouden kon worden. Pogingen van  Nwakali en Schroijen waren tevergeefs. Robbert te Loeke hield zijn ploeg met enkele knappe reactie op de been. Toen invaller Kiyabu NKoyi in de slotfase ook verzuimde de 1-0 te maken, kreeg de Groesbeekse stunt steeds meer gestalte. Met vereende krachten werd de 0-0 over de streep getrokken.

Opstellingen: MVV Mastricht: Bo Geens – Steven Pereira, Nick Kuipers, Lery Labylle, Alessandro Ciranni – Ricardo Ippel, Louis Pedro (89. Dyon Gijzen), Pieter Nys (59. Kiyabu NKoyi) – Kelchi Nwakali, Thomas Verheijdt (67. Emrullah Guvenc), Joeri Schroijen.

Achilles’29: Robbert te Loeke – Antonio Stankov, Barry Beijer, Mart Raterink, Kenny Elders (71. Joey Dekkers) – Jesse Edge, Kursad Sürmeli – Niek Versteegen (46. Omid Popalzay), Imran Oulad Omar, Freek Thoone (59. Boy van de Beek) – Emir Smajic

Bron: Omroep Gelderland, Foto: Proshots.nl