Achilles'29 1 15-04-2017

Achilles’29 heeft het vlammetje van lijfsbehoud in de Jupiler League brandend gehouden. Op de eigen Heikant werd FC Den Bosch verdiend met 2-1 geklopt. De laatst overgebleven concurrent FC Dordrecht ging met minimaal verschil bij Jong Ajax onderuit. Op Tweede Paasdag is een stunt tegen FC Volendam nodig om volgende week in eigen huis in een rechtstreeks duel met de Dordtenaren het vuur nog meer aan te wakkeren.

Met Boy van de Beek voor Kursad Sürmeli ging Achilles deze avond van start. Alle goede bedoelingen leken al direct de prullenbak in te kunnen, want in de 2e minuut liet Robbert te Loeke een verre vrije trap los, waarna in de rebound Marco Bilate toeslaoeg: 0-1. De gasten uit Den Bosch putten hieruit moed en kwamen er nog een paar keer goed uit, maar nu waren Te Loeke c.s. op hun post. Allengs ging Achilles ook beter spelen. Freek Thoone was al een paar keer dreigend, maar zijn pogingen hadden nog geen succes. Na een kwartier was het wel raak via een prachtige vrije trap van Boy van de Beek: 1-1. Achilles hield het initiatief. Met name Boy van de Beek en Joey Dekkers hielden goed controle op het middenveld en voedden de voorwaartsen met bruikbare passes. Het enige wat ontbrak was rendement. Het laatste tikje werd telkens ontmanteld door een Bosschenaar. Vlak voor rust strandde Freek Thoone na een mooi hakje van Jop van Steen op doelman Kees Heemskerk. Rust 1-1.

Na de thee kwam de wedstrijd meer in evenwicht. FC Den Bosch had meer vat op Boy van de Beek. Direct gevaar leverde het voor beide doelen vooralsnog niet op, hoewel ook nu Achilles het meest van zich deed spreken. Freek Thoone manifesteerde zich nadrukkelijk, maar kon jammer genoeg niet de juiste eindpass maken. Kees Heemskerk tikte een bal van Van de Beek uit de kruising, waarna Nassim Amaarouk de rebound miste. Antonio Stankov stoomde op rechts op, maar mikte de bal vervolgens in het zijnet. Bij de tegenstoten van de Brabanders, waarbij de verre ingooien nog het gevaarlijkst waren, bleef de Groesbeekse defensie onder leiding van Barry Beijer goed overeind. In de slotminuut kroop men wel door het oog van de naald, toen   Oussama Bouyaghlafen na een zijn fraaie actie voorlangs schoof. In de extra tijd viel het kwartje eindelijk een keer de goede kant op: invaller Niek Versteegen liep goed weg en scoorde fraai vanuit de draai: 2-1. Het restant werd door de Groesbekers rustig uitgespeeld en zodoende blijft het draadje op overleven intact.

Opstellingen:

FC Den Bosch: Kees Heemskerk – Dalian Maatsen, Ben Santermans, Jeremy Fernandes, Jordy van der Winden (72 Jonas Heymans) – Luuk Brouwers, Zilja galib Azizov (60.Jort van de Sande), Niek Vossebelt, Alessio Carlone – Marco Bilate, Romero Regales (84. Oussama Bouyaghlafen).

Achilles’29: Robbert te Loeke – Antonio Stankov, Barry Beijer, Doriano Kortstam, Kenny Elders – Boy van de Beek, Joey Dekkers – Nassim Amaarouk (83. Imran Oulad Omar), Jop van Steen, Freek Thoone – Emir Smajic (78. Niek Versteegen).