Achilles'29 1 20-08-2017

In een pittige wedstrijd heeft Achilles’29 zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Tegenstander OFC uit Oostzaan liet zien wat de ploeg van Eric Meijers dit seizoen kan verwachten: een super gemotiveerde tegenstander die tot het uiterste gaat om de witzwarten te kloppen. Komende zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam.

De trainer van de  Groesbekers moest achterin wat experimenteren, want nieuwkomer Shuremy Felomina was nog niet speel gerechtigd. Zoals gezegd ging OFC van acquit aan de strijd aan. Juist toen Achilles wat onder hun druk uit wist te komen, sloegen de Noordhollanders toe. Vleugelverdediger Henry Opata begon aan een rush, die door niemand gestuit werd en uitgekomen bij keeper Timo Plattel maakte hij geen fout: 0-1. Achilles knokte zich terug in de wedstrijd vooral via rechterspits Omid Popalzay. Deze zorgde ook voor de gelijkmaker door een vrije trap ineens achter doelman Atam Koroglu te krullen. Vlak voor de thee kreeg Guyon Philips nog een grote kans, maar hij mikte naast.

Na de rust bleef Achilles de bovenliggende ploeg. Vooralsnog zonder succes. Enkele rushes van Niek Versteegen moesten onreglementair gestuit worden. Uiteindelijk bracht captain Boy van de Beek met een “abgefällst” schot op voorsprong: 2-1. De Groesbekers verzuimden de voorsprong uit te bouwen en kregen de deksel op de neus: Adnan Barakat profiteerde met een fraaie boogbal van een taxatiefout van Timo Plattel: 2-2. Dat gaf de Oostzaanse burger om in ieder geval een verlenging eruit te slepen. Het vele tijdrekken brak de gasten uiteindelijk op, want  heel diep in de lange blessuretijd tikte Niels Wouters een rebound na loslaten van Koroglu de winnende binnen: 3-2. Hierdoor zit Achilles  woensdag in de koker van de loting en kreeg alsnog een prima opsteker voor de start van de competitie.