Achilles'29 1 18-03-2017

De derde wedstrijd binnen acht dagen leverde Achilles’29 een punt op. Tegen Almere City FC, runnerup in de vierde periode, kwam men tot twee keer toe terug van een achterstand en uiteindelijk zelfs op voorsprong. Echter de gasten trokken met een goal met een behoorlijk buitenspellucht de stand alsnog gelijk. De druiven werden nog zuurder voor Eric Meijers c.s., toen bleek dat naaste concurrent FC Dordrecht de ongenaakbare koploper VVV Venlo had verslagen. Het gat met nog zeven wedstrijden te gaan bedraagt nu acht punten. Komende week ligt de Jupiler League stil in verband met de interlandperiode, daarna wachten twee uitwedstrijden bij FC Oss en FC Emmen.

Achilles toonde met de teruggekeerde Antonio Stankov meteen de eerste initiatieven. Dit leidde nog niet direct tot grote kansen, want het eindschot duurde soms te lang. Almere City kwam beter in de wedstrijd zag Robber te Loeke redding brengen op een schot van Sherjill Mac-Donald. Zo ontspon zich een duel, waarin beide team aan elkaar gewaagd waren. Nassim Amaarouk, in mindere doen dan voorgaande wedstrijden, truukte Gaston Salasiwa, maar uit de voortzetting kwam andermaal niets doeltreffends: de kans die er op volgde, was een eenvoudige prooi voor keeper Kramer. Toch brak de wedstrijd voor rust nog open. Zes minuten voor het rustsignaal krulde Soufyan Ahannach vrije over de muur, maar niet bepaald onhoudbaar in het net: 0-1. Achilles rechtte meteen de rug en via Kursad Sürmeli komt de ploeg op een terechte 1-1.

Na de thee wilde Achilles de lijn doortrekken, maar men moest meteen weer in de achtervolging, nadat Soufyan Ahannach na een klutsbal de bal keihard achter Te Loeke knalde: 1-2 (48.). Met Boy van de Beek en Jop van Steen probeert Achilles het tij te keren. Van de Beek kogelt een vrije trap op de buitenkant van de paal. Halverwege lukte het toch via Emir Smajic, die in een halve scrimmage de bal ging tergend langzaam over de lijn werkte: 2-2 (68.). De Groesbekers hielden de gasten nu onder druk. En nadat Jop van Steen eerst nog een goede mogelijkheid onbenut liet, profiteerde hij vervolgens goed van een terugspringende bal: 3-2 (78). Toch was het nog niet gedaan. Nadat Antonio Stankov na een geweldige rush het overzicht even kwijt was, bleef verruiming van de voorsprong uit. Almere, gemakkelijk combinerend, profiteerde van een gemakkelijk gegeven vrije trap, waarna Calvin MacIntosh met een buitenspellucht uit de kluts de trekker overhaalde: 3-3 (84.). In de laatste minuten gebeurde er nog van alles. Robbert te Loeke pareerde tot twee keer toe voortreffelijk en de ingevallen Rick Hemmink kopte aan de andere maar rakelings over. Zo bleef het bij een gelijkspel.

Opstellingen:

Almere City FC: Chiel Kramer – Kees van Buuren, Calvin Mac-Intosch, Damon Mirani (87. Silvester van der Water), Lars Nieuwpoort – Tom Overtoom, Javier Vet (71. Yener Arica), Gaston Salasiwa – Rick ten Voorde, Sherjill Mac-Donald, Soufyan Ahannach.

Achilles’29: Robbert te Loeke – Antonio Stankov, Barry Beijer, Doriano Kortstam, Kenny Elders – Kursad Sürmeli, Joey Dekkers – Nassim Amaarouk (63. Jop van Steen), Imran Oulad Omar (90. Rick Hemmink), Freek Thoone (59. Boy van de Beek).