Achilles'29 1 11-02-2017

In Velsen brak Achilles met de traditie dat daar geen punten werden gehaald tegen Telstar. Tegen een prima spelende ploeg werd een verdienstelijk gelijkspel behaald, waarbij met een beetje geluk er zelfs drie in het vat hadden gezeten Het puntenaantal is in acht dagen verdubbeld, waardoor het geloof in overleving terug is. De ploeg van Eric Meijers moest andermaal diep gaan om het gelijkspel binnen te halen, maar het hele team ging ervoor. Vrijdag wacht topploeg Jong Ajax op de Heikant, een meer dan interessant affiche. Aanvang 20.00 uur.

Met Doriano Korstam voor de geblesseerde Mart Raterink begon Achilles voor de rest met dezelfde basis aan het karwei tegen Telstar. De Witte Leeuwen schoten soepel uit de startblokken. Met fraai en snel combinatievoetbal werden de Groesbekers meteen onder druk gezet. Orhan Džepar en Jordy Tutuarima vonden elkaar steeds goed aan de linkerkant. Een voorzet van de laatste werd door de mee naar voren gekomen Toine van Huizen keihard in het zijnet geknald. Toen Achilles er voor het eerst goed uitkwam was het meteen raak. Antonio Stankov verlengde een vrije trap van Imran Oulad Omar al koppend in de hoek: 0-1 (18.). De thuisclub liet zich niet van de draad brengen en ging onverdroten door. Opnieuw een mooie aanval eindigde via Fabian Serrarens bij Mohamed Ajnane, die buiten bereik van Robbert te Loeke op de paal schoot. En een voorzet van opnieuw Tutuarima werd door iedereen met een voetlengte gemist. Achilles probeerde waar mogelijk er uit te komen, maar Emir Smajic had het deze avond moeilijk tegen het gedegen centrum van Telstar. Vlak voor rust had Niek Versteegen pech met een goed diagonaal schot, dat echter al dan niet met de hand geblokt werd door Crescendo van Berkel.

Na de rust had Emir Smajic Achilles op rozen kunnen zetten. Doelman Boy de Jong leverde na goed storen van Niek Versteegen de bal bij hem in, maar voor een leeg doel knalde hij over. In deze fase had Achilles verder wel goede controle over de wedstrijd. Dat veranderde halverwege toen Smajic bij een corner Van Huizen vasthield en een penalty tegen kreeg. Mohamed Ajnane schoot die snoeihard binnen: 1-1 (64.). Dat gaf de thuisclub weer inspiratie. Coach Michel Vonk wisselde ook nog aanvallend om er meer uit te halen. Grote kansen leverde dit echter niet op. Sterker nog de beste kans was andermaal voor de witzwarten. Emit Smajic ging goed door op een dieptepass van Jesse Edge, echter ook nu was hij wat onbesuisd in zijn afronding en vloog ook deze bal over. Telstar bleef wel druk zetten, maar wist de juiste opening niet meer te vinden en anders stond Robbert te Loeke op zijn post. Smet op de prestatie was de rode kaart voor de verder goed spelende Kenny Elders na een onhandige tackle in de slotminuut.

Opstellingen:

Telstar: Boy de Jong – Toine van Huizen, Crescendo van Berkel (79. Guyon Philips, Donny van Iperen, Floris van der Linden (55. Joël Donald) – Frank Korpershoek, Orhan Džepar, Liban Abdulahi (61. Ossama Zamouri) – Fabian Serrarens, Mohamed Ajnane,  Jordy Tutuarima.

Achilles’29: Robbert te Loeke – Antonio Stankov, Barry Beijer, Doriano Kortstam, Kenny Elders – Kursad Sürmeli (46. Joey Dekkers), Jesse Edge – Niek Versteegen (65. Jop van Steen), Imran Oulad Omar(82. Nassim Amaarouk), Freek Thoone – Emir Smajic.